Бангладеш обвини 16 души за шокиращо убийство на момиче
Шестнадесет души са обвинени в Бангладеш в шокиращо убийство на момиче, което е било изгорено живо, след като се оплакало от сексуално малтретиране, предаде Би Би Си.
 
Нусрат Джахан Рафи, 19 г., е била залята с керосин и запалена на покрива на нейното ислямско училище на 6 април, дни след като е подала жалба за секс тормоз. Директорът на училището Сирадж Уд Дула, от когото Рафи се е оплакала, също е сред обвинените. Полицията заяви, че той е поръчал убийството от затвора, когато тя отказала да оттегли обвиненията си срещу него. Според органите на реда подготовката приличала на "военен план".
 
Случаят предизвика масови протести в Бангладеш и хвърли светлина върху уязвимостта на жертвите на сексуално насилие в азиатската страна.
 
Рафи е подала жалба в полицията срещу Дула в края на март и той бе арестуван. На 6 април тя била на училище за матура, когато била подмамена на покрива и запалена от група хора с бурки. Те искали да изглежда като самоубийство, но Рафи успяла да даде показания преди да почине на 10 април. Разследващите настояват за смъртно наказание за всички обвинени за смъртта на момичето. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно