Върнаха Маринела с белезници. Гешев: Следствени олигарси се обединяват срещу прокуратурата
Бизнесдамата Маринела Арабаджиева кацна под конвой със самолет от Мадрид на летище София малко след 17 ч в четвъртък. Екстрадицията ѝ бе разрешена от два испански съда по дело на Специализираната прокуратура у нас.
 
Арабаджиева е обвинена като член на престъпна група, за данъчни престъпления и пране на пари. Тя и мъжът ѝ Ветко Арабаджиев бяха задържани на 7 март след 6-месечно издирване в имение на Георги Семерджиев в градче край Барселона. Арабаджиев бе върнат в началото на май и е зад решетките за постоянно по решение на съда.
 
"Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места", коментира по-рано през деня в Монтана зам. главният прокурор Иван Гешев. И добави, че издирвани по целия свят български олигарси се обединявали в клубове по интереси за атака срещу прокуратурата. Попитан кого визира, Гешев уточни, че има предвид подсъдим, който се укрива в Белград (Цветан Василев - б. р.).
 
"Защо проверяват и проучват прокурори, видно е от иззети телефони, включително и административни ръководители", запита се Гешев, обобщавайки данни за семействата Арабаджиеви и Баневи. 
 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно