Меркел стана почетен доктор по право на Харвардския университет
Германската канцлерка Ангела Меркел стана почетен доктор по право на Харвардския университет. Научната степен е присъдена на Меркел преди речта й на 368-ата церемония по дипломирането на випускниците в края на академичната година. Президентът на Харвард Лари Бакоу нарече Меркел "един от най-влиятелните държавници на нашето време". Партията на Меркел спечели изборите за Европейски парламент в Германия, но с най-слабия си резултат от края на Втората световна война, отбелязва АП.
 
В речта си Меркел ще разкаже за собствения си жизнен път, за детските си и младежки години като дъщеря на протестантски пастор и учителка по латински и английски език, за това, че е решила да учи физика в университета и докторската си степен по квантова химия. "Ще се опитам да обясня на студентите какви са поуките, които извлякох от собствения си живот", каза Меркел по-рано тази седмица в интервю за Си Ен Ен. Пътят на Меркел в политиката започва през 1989 г., когато тя е вдъхновена от мирната революция,довела до рухването на Берлинската стена. Тя се присъединява към политическата партия "Демократично пробуждане", която впоследствие се влива в Християндемократическия съюз.
 
В Берлин имаше спекулации дали речта на Меркел в Харвард няма да прилича на речта й на Мюнхенската конференция за сигурност през февруари, когато тя каза, че не бива да се забравя за ролята на международните политически структури и призова за спасяване на договори, отхвърлени от Съединените щати, като с това ясно разкритикува американския президент Доналд Тръмп. По време на визитата на Меркел в САЩ не е планирана среща между нея и Тръмп, който не беше във Вашингтон, тъй като говори на дипломирането на възпитаници на американската военновъздушна академия в Колорадо.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно