Министърът на правосъдието обсъди с Хартмут Ранк от Фондация "Конрад Аденауер" модела на гражданската конфискация
По време на срещата бяха поставени и теми, свързани с несъстоятелността и системата за изпълнение на наказанията в България
Министърът на правосъдието обсъди с Хартмут Ранк от Фондация

Министър Кирилов се срещна с представители на Фондация „Конрад Аденауер“ , снимка: МП

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с Хартмут Ранк, директор на "Програма за върховенство на закона за Югоизточна Европа" на Фондация "Конрад Аденауер" (RLP SEE), съобщиха от правосъдното ведомство.

Представителите на Фондация "Конрад Аденауер" са били запознати с модела на гражданската конфискация в България по новия закон, влязъл в сила през януари 2018 г., като е било подчертано, че правната рамка се оценява изключително високо от Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка (МСО). Отбелязано е било, че в последният доклад по МСО са отчетени усилията на правителството за цялостната правна рамка за противодействие на корупцията.

"Това е важна стъпка към укрепване на институционалното и съдебно сътрудничество между Германия и България", заявил е министър Кирилов.  Хартмут Ранк  от своя страна е изразил готовност за сътрудничество, обмяна на опит и добри практики в областта на правосъдието.

На срещата в Министерството на правосъдието са присъствали още ръководителят на представителството на фондацията в България Торстен Гайслер и заместник-министрите на правосъдието Десислава Ахладова и Евгени Стоянов.

По време на срещата са били поставени и теми, свързани с несъстоятелността и системата за изпълнение на наказанията в България.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно