Десетима са с обвинения за участие в организирана престъпна група след акцията в Монтана
В къщата на сочения за ръководител Мартин Антов са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка
Десетима са с обвинения за участие в организирана престъпна група след акцията в Монтана

Акцията в Монтана, снимка: Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 10 лица за участие в организирана престъпна група за рекет чрез насилствени действия (в т.ч. нанасяне на телесни повреди) и разпространение на наркотици, действала на територията на Монтана и региона, съобщиха от държавното обвинение.

Участниците в групата бяха задържани на 30 май 2019 г. при операция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция "Жандармерия" в Монтана и София. При съвместната операция са претърсени десетки адреси и автомобили, извършени са и множество лични обиски.

Според прокуратурата има доказателства, че групата е била ръководена от Мартин Антов и е действала в региона от 2012 г. Занимавала се е с разнообразна престъпна дейност – най-вече рекет над земеделски производители, бизнесмени и граждани, както и разпространение на наркотици. При извършените действия по разследването на три адреса са намерени и иззети различни по количество и вид наркотици, над 20 000 лева и голям брой други доказателства за престъпна дейност. В къщата на ръководителя Мартин Антов са открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Разпитани са десетки свидетели, повечето от които пред съдия, извършени са и голям брой разпознавания. Дейността на участниците в групата е документирана и със СРС. С прокурорски постановления десетимата участници за задържани за срок до 72 часа.

На 1 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно