Обрат в Апелативния специализиран наказателен съд
Емил Милев-Крокодила е осъден на 17 години и половина затвор
Съдиите Галя Георгиева, Емилия Петкова и Магдалена Лазарова признаха сочения за един от най-известните автокрадци у нас за виновен за обира на клона на "Прокредитбанк" в "Люлин", но го оправдаха за отвличане и опит за убийство на полицай
Емил Милев-Крокодила е осъден на 17 години и половина затвор

Емил Милев, снимка:архив

Тричленен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) с председател Галя Георгиева и членове Емилия Петкова и Магдалена Лазарова отмени оправдателната присъда на сочения за един от най-известните автокрадци у нас Емил Милив, по известен с прякора си Крокодила, постановена от първата инстанция, като вместо това го осъди на 17 години и 6 месеца затвор при строг режим. Той е подсъдим заедно с Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров за участие в организирана въоръжена престъпна група за отвличания, грабежи и палежи. Магистратите са признали за виновни и съучастниците му, като Павлов също е осъден на 17 години и половина затвор, а Лазараров на 15 години и половина.

Името на Милев е добре известно както в ъндърграунд средите, така и сред съдиите и прокурорите от специализираните органи на съдебната власт и охранителите в ареста. Той е популярен освен като професионален автокрадец и като редовен жалбоподател и ищец по дела срещу магистратите, които внасят обвинителни актове и гледат делата срещу него, както и срещу журналисти. Милев нашумява покрай престрелката на магистрала "Тракия" през декември 2009 г., когато трима души, между които и самият той, отвличат турски гастарбайтер. След като го завързали за дърво, взели му 5000 евро и тръгнали, били засечени от полицаи и започнала престрелка. Тогава един от групата е убит, но Милев успя да избяга и се укриваше от правосъдието в продължение на 4 години. Той има и обвинение за опит за убийство срещу полицай. Задържан е през 2013 г., а Специализираната прокуратура внесе делото в съда през 2015 г.

На 9 януари 2018 година Специализираният наказателен съд (СНС) напълно оправда Милев, Лазаров и Павлов по всички повдигнати им обвинения. Съдиите Георгиева, Петкова и Лазарова обаче отменят присъдата в частта, с която подсъдимите са признати за невиновни за нападението над банковия служител Огнян Божилов пред клон на "Прокредитбанк" в "Люлин", който пренасял 136 072 лв. към кола инкасо. Преди да задигнат парите, подсъдимите насочили оръжия срещу служителя и го ударили няколко пъти в лицето и по тялото. Съставът на АСНС отменя и частта от присъдата на първоинстанционния съд, с която разноските по делото са оставени за сметка на държавата.

Тримата подсъдими са оправдани и от АСНС по обвиненията за други грабежи, отвличането на гастербайтера и опита за убийство над полицай. От наказанието на Емил Милев се приспадат и времето от 22 до 23 декември 2013 година, в което той е бил задържан под стража, както и периода 24 декември 2013 година – 15 юли 2015 година, в който той е бил под "домашен арест". След произнасянето на присъдата на АСНС, Милев е задържан още в съдебната зала.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
|
нерегистриран
10 юни 2019, 13:09
0
0
Следващата жалба до ЕСПЧ , за неимуществени вреди,по която държавата ще бъде осъдена Е ЗАРАДИ липса на пазара на животоспАсяващо лекарство за ОНОКОБОЛНИТЕ,може би ИЗКУПЕНО от "ТЪРГОВЦИ"
6
Адвокат
|
нерегистриран
07 юни 2019, 13:05
7
-2
Ти да видиш, нашите съдии какви са лъвове, голям бандит осъдиха! Голяма услуга направиха на обществото.
5
|
нерегистриран
06 юни 2019, 12:51
31
-5
Браво на тези съдии! Шапки долу!
3
Не е вярно ....
|
нерегистриран
06 юни 2019, 12:17
23
-4
Милев не е бил на свобода досега , а е задържан по друго обвинение …..Той ако беше на свобода , едва ли щеше да е в съдебната зала ….Отдавна да е духнал .
2
|
нерегистриран
06 юни 2019, 12:16
31
-5
Браво! Имало съд в БГ!
1
|
нерегистриран
06 юни 2019, 11:59
37
-4
Има и твърди съдии и слава Богу!!! Държава и ред се градят със смелост и дух, а не с криене зад оправдания!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно