Бизнесменът, уличил кмета на район "Северен":
Сумата за подкупа ми беше поискана чрез посредници
По думите на Здравко Ангелов, Иван Далевски му донесъл договор, за какъвто не били говорили никога
Сумата за подкупа ми беше поискана чрез посредници

Здравко Ангелов, обвинил кмета на район "Северен", снимка: Нова телевизия

"Посредници на кмета ми заявиха исканата сума. Един от тях е Иван Делевски, който беше, мисля, освободен под гаранция. Изпратих представител на надзорната ми фирма за обекта да види какъв е проблемът, защото на мен ми отказваха информация. Една от служителките каза на този представител, че съм щял да спечеля 390 000 евро, което за мен е абсолютна щуротия, но трябвало да приготвя нещо в замяна". Това каза бизнесменът Здравко Ангелов, който подаде сигнал срещу кмета на район "Север" в Пловдив Ральо Ралев пред Нова телевизия. Ралев беше арестуван на 30 май, заедно с пловдивски проектант, и бе обвинен, че е поискал 60 000 лв., за да даде разрешителното за строеж.

По думите на Ангелов,  Делевски му донесъл договор, за какъвто не били говорили никога. В него липсвали основни неща. Сумата 60 000 в този документ била определена като капаро. Тя била точно 20% от строежа на халето.

"Ще излязат много подробности и ще видите точно каква е схемата. Единият вариант беше под формата на договор, а другият – да се оставят парите в чейндж бюро. Така се вземат обменени, без да са белязани. Така се изчистват", каза още бизнесменът.

""Ти ли си най-умният в махалата?"" - ми каза кметът, когато ме прие за първи път. Не съм виждал такова поведение. Прекъсваше ме през цялото време. Каза, че е безсмислено да се консултирам с архитектите, понеже кметството го управлява той. Къде бил той в цялата схема? Облегна се на столчето и отново с няколко жеста ми намекна, че "кметството е негово"", разказа още Ангелов.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно