Сериен убиец санитар получи доживотна присъда в Германия
Може да започнат още два процеса срещу служители в клиниката, в която е работил Нилс Хьогел
Сериен убиец санитар получи доживотна присъда в Германия

Нилс Хьогел в съдебната зала

Бившият санитар и сериен убиец Нилс Хьогел беше осъден от съда в германския град Олденбург на доживотен затвор. Процесът над изверга е продължил само 7 месеца.

Хьогел е признат за виновен в убийството на 85 души. Съдът подчерта особената жестокост, с която са извършени престъпленията срещу беззащитни хора, които са се намирали във властта на санитаря. Произнесената присъда означава, че той не може да подаде молба за помилване след 15 години.

В скоро време може да започнат още два процеса срещу служители в клиниката, в която е работил Нилс Хьогел. Те са обвинени в даване на лъжливи показания и безхаберие.

От 2000 до 2005 г. Хьогел, който е работил в клиника в Олденбург и в Делменхорст, провинция Долна Саксония, е убивал пациентите си с помощта на смъртоносни дози лекарства. Той беше осъден през 2015 г. за убийството на двама пациенти, които са били затворници.

По време на втория процес прокуратурата обвини Хьогел за убийството на 97 души, а адвокатите настояваха, че той е извършил само 55. Двете страни искаха доживотен затвор за обвиняемия.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно