7 години затвор за украинския тираджия, убил бремената Северина и мъжа й
Станислав Пислар призна изцяло вината си и поиска съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица
7 години затвор за украинския тираджия, убил бремената Северина и мъжа й

Станислав Пислар, снимка: Архив

7 години ще лежи в затвора 28-годишният тираджия Станислав Пислар, който през май миналата година блъсна с тира си колата, в която пътуваха бременната Северина и приятеля й и ги уби. Това реши съдия Петко Минев от Пловдивския окръжен съд. Освен това Пислар ще бъде лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 години.

"Наказанието е тежко, тъй като вие сте професионален шофьор. Вашето съжаление не може да заличи тяхната загуба. Надявам се в затвора да имате време да премислите всички гледни точки", обърна се лично към подсъдимия съдия Минев, съобщава в-к "Марица".

Пислар призна изцяло вината си и поиска съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица. Според закона, това му гарантира редукция на присъдата с 1/3. Според решението на съда, Пислар ще трябва да заплати и над 2500 лева разноски по делото и разследването.

На 28 май 2018 година Пислар с камиона си блъсна автомобила на бременната Северина и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала "Тракия". Катастрофата бе причинена след употреба на марихуана. На 13 декември Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 9 години затвор 28-годишния украински шофьор, но делото беше върнато от апелативните магистрати за ново разглеждане, тъй като не бил назначен преводач от и на украински, а момчето не разбирало твърде добре руски.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд в 15-дневен срок. Адвокатът, който представлява Пислар заяви, че на този етап не смята да обжалва.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно