Бившият президент на УЕФА Мишел Платини е арестуван в Париж
Срещу френската футболна легенда се води разследване за корупция около избора на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2020 година
Бившият президент на УЕФА Мишел Платини е арестуван в Париж

Мишел Платини

Френската футболна легенда и бивш президент на УЕФА Мишел Платини бе арестуван във вторник сутринта в Париж. Арестът му идва след разследването срещу него, което започна през 2015 година и му струваше поста начело на европейския футбол. 

Тогава той бе отстранен за 8 години (впоследствие намалени на 6 години) от футбола, а срещу него започна мащабно разследване на Европол и швейцарската полиция за купуването на гласове в полза на Катар, при кандидатурата на арабската страна за домакин на Световното първенство по футбол през 2020 година. Платини е обвинен за получаване на нерегламентирано плащане от 2 млн. долара от бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Според френската "Медиапар" бившият капитан на "петлите" е разпитван в съдебната полиция на парижкото предградие Нантер.

Платини ръководи УЕФА от 2007 година до 2015 година, но скандалът около избирането на арабската държава за домакин предизвести края на управлението му. Същото се случи и със Сеп Блатер, тогава шеф на ФИФА. След скандалните разкрития в последните 4 години, десетки други футболни ръководители също бяха отстранени.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Езоп
|
нерегистриран
18 юни 2019, 13:17
3
0
Хайде сега и неговият приятел, вечно пияният председател на БФС.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно