Трима избягаха от затвора за непълнолетни във Враца, заловиха ги след катастрофа
Трима осъдени за престъпления младежи са избягали тази нощ от поправителния дом за непълнолетни, който е част от Врачанския затвор. Отсъствието на двама 18-годишни и един 17-годишен е било установено при сутрешната проверка. Веднага е обявена тревога и е бил мобилизиран целият наличен състав на затвора. След няколко часа тримата бяха задържани.
 
Тримата бегълци се качили на покрива на помещението и прескочили триметровата ограда и се спуснали по висок бор. Бегълците не са местни, а от други части на България. На този етап се установява как са неутрализирали охранителната система и въпреки изграденото видеонаблюдение никой от надзирателите не е видял случващото се през нощта.
 
В ранния следобед тримата непълнолетни престъпници са били задържани в слънчогледова нива край пистата преди Бяла Слатина, съобщи врачанският сайт "Булнюз".
 
Преди това те откраднали такси от Враца, с което тръгнали да бягат в посока Плевен. На завоя преди село Баница обаче 18-годишният шофьор изпуснал управлението на колата и се обърнал в трънаците край пътя. Бегълците се измъкнали невредими и продължили пеш към Бяла Слатина. Случайни хора обаче ги видели и подали сигнал на тел. 112, след което властите започнали заградителни мероприятия. Катастрофирала кола остана край пътя в очакване да пристигне криминалистичната лаборатория, която да обработи следите по нея.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно