Британският посланик в САЩ Ким Дарък подаде оставка след грандиозния дипломатически скандал
Американският президент Доналд Тръмп определи Дарък като "надут глупак" и каза, че повече няма да се занимава с него
Британският посланик в САЩ Ким Дарък подаде оставка след грандиозния дипломатически скандал

Посланикът на Великобритания в САЩ сър Ким Дарък 

Посланикът на Великобритания в САЩ сър Ким Дарък подаде оставка след изтичането на дипломатически грами, в които той описва администрацията на президента Доналд Тръмп като "дипломатически неспособна и неумела" и заяви, че се съмнява, че тя ще стане "значително по-нормална".

Изтичането на дипломатическата информация, която се разследва от британските власти, предизвика истинска вербална война между администрацията на Тръмп и политическите лидери на Обединеното кралство, след като президентът на САЩ отвърна, определяйки Дарък като "надут глупак" и каза, че повече няма да се занимава с него. Доналд Тръмп също така критикува премиера в оставка Тереза ​​Мей за това, че не успяла да сключи подходяща Брекзит сделка, съобщава БНР.

В писмо до сър Саймън Макдоналд, най-високопоставеният служител в Министерството на външните работи на обединеното кралство, Ким Дарък посочи, че възникналият спор означава, че той не може да продължава да изпълнява ролята си на посланик в САЩ.

"След изтичането на официални документи от посолството имаше много спекулации около позицията ми и продължителността на оставащия ми мандат като посланик", написа той, съобщава вестник "Гардиън". "Искам да сложа край на тези спекулации. Сегашната ситуация прави невъзможно да изпълнявам ролята си, както бих искал", допълни сър Ким Дарък.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно