Задържаха лихвар, отпуснал 6 млн. лева
48-годишният мъж е обвинен и в пране на пари
Задържаха лихвар, отпуснал 6 млн. лева

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 48-годишен мъж за лихарство и пране на пари, съобщиха от обвинението.

При условията на продължавано престъпление, през различни периоди от време и без съответното разрешение той е извършил по занятие банкови и други финансови сделки, за което се изисква такова разрешение – отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност са причинени на пострадалите значителни вреди и са получени значителни неправомерни доходи в размер на 1 000 000 лева – престъпление по чл. 252 ал.2 във вр. ал. 1 във вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

През продължителен период от време той е извършил и финансови операции с 1 000 000 лева, като закупил недвижимо имущество в Пловдив и в София, както и движимо имущество, за което е знаел към момента на придобиването му, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление и обществено деяние – престъпление по чл. 253 ал.4 във вр. ал. 1 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В петък Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно