Кметът на Батак, след като бе оправдан: Все пак има правосъдие!
Специализираният наказателен съд оправда кмета на Батак Петър Паунов. Това е решение на първата инстанция, като може да бъде протестирано пред втората съдебна инстанция, която е Апелативният специализиран съд.
 
"Все пак в България има правосъдие", заяви Паунов, след като чу оправдателната си присъда. "Обвинението беше само за длъжностно престъпление и се установи, че клиентът ми е невинен, поради което съдът постъпи както трябва - призна го за невиновен", посочи адвокатът му Виктор Михайлов.
 
Прокуратурата поиска 3 години лишаване от свобода за кмета на Батак. "Поисканото наказание беше лишаване от свобода в размер на 3 години, също така и кумулативно предвидените наказания, а именно глоба в размер на 3000 лв. и лишаване от право да заема длъжност в органите на местната власт за срок от 1 година", обясни прокурор Мария Борисова.
 
Петър Паунов беше привлечен като обвиняем за това, че в качеството си на длъжностно лице - кмет на община, е внесъл предложение на 12 септември 2015 г. до председателя на Общинския съвет - Батак, за продажба на държавна земя край яз. "Батак" и по този начин е осъществил неследващи му се правомощия да се разпорежда с имоти държавна собственост, като предложението е гласувано от Общинския съвет и с договор от 13 ноември 2015 г., е последвала продажба на земята.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно