Специализираната прокуратура разследва търговия с влияние при доставки на оборудване за ВВС
Извършват се претърсвания в офиси на частна фирма, изискани са документи и от Министерството на отбраната
Специализираната прокуратура разследва търговия с влияние при доставки на оборудване за ВВС
Под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на "Балкантел" ООД, както и в жилища на три лица, всички на територията на София, съобщиха от държавното обвинение. 
 
Процесуално следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления (търговия с влияние) по повод доставяно от частната фирма оборудване за нуждите на Военновъздушните сили. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерството на отбраната и от ВВС.
 
Интересите на разследването към този момент не позволяват предоставяне на друга информация във връзка с делото, подчертават от Специализираната прокуратура.
 
От сайта на фирма "Балкантел" ООД става ясно, че тя е изпълнявала поне шест проекта, по които в последните над десет години възложител са били именно Военновъздушните сили. 
 
Името на фирмата нашумя и преди години, когато депутатът от "БСП за България" Кристиян Вигенин обвини тогавашното ръководство на Министерството на външните работи в лицето на бившия министър Данаил Митов и на бившия зам.-министър Христо Ангеличин в злоупотреби при закупуването на телекомуникационно оборудване за нуждите на дипломатическите ни представителства по света. Ангеличин беше оправдан по това дело. Наскоро Митов и Ангеличин бяха оправдани от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) и по друго от делата срещу тях - това за допуснати нередности при закупуването на самолетни билети. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно