По предложение на главния прокурор
Трансформират 10 свободни щата от НСлС в окръжните следствия в страната
Реорганизацията на магистратски бройки ще осигури и свободни места за назначаването на младши следователи като редови, съгласиха се кадровиците
Трансформират 10 свободни щата от НСлС в окръжните следствия в страната

Намаляване на 10 свободни щата в Националната следствена служба (НСлС) и разкриването им в следствените отдели към Окръжните прокуратури в страната, където има по-голямо натоварване, одобри Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) по предложение на Сотир Цацаров.

Конкретната идея е съкратените бройки да бъдат разпределени по една в следствените отдели към Окръжните прокуратури в Благоевград, Кърджали, Монтана, Добрич, Силистра, Бургас, две за Варна и по една бройка за младши следователи в Русе и Разград.

"Направен е анализ на натовареността на НСлС, посочени са данни, че при пълна заетост през 2018 година са работили 60 следователи, приключено е разследването по 140 досъдебни производства, но средната им натовареност е в пъти по-ниска от тази на следователите към окръжните прокуратури", заяви Цацаров и обясни, че посоченото разпределение е примерно и подлежи на последващи промени.

"По този начин ще бъде осигурено и назначаването на младши следователите като редови следователи в окръжните отдели, след изтичането на законоустановения срок", поясни и Даниела Машева.

Единодушно, Прокурорската колегия одобри предложената трансформация и изпрати конкретното разпределение в Пленума на ВСС. 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
анонимен
|
нерегистриран
25 юли 2019, 22:25
0
-27
за писмо по чл.159 НПК - е чак пък толкова, е преди това по 12 години минимум къде са работили, та нямат бланки.
2
анонимен
|
нерегистриран
25 юли 2019, 20:39
5
-26
Много точен коментар. Не знаят, не искат и не могат да разследват.
1
|
нерегистриран
25 юли 2019, 17:23
13
-24
Не да взимат щатове - ПЪЛНО ЗАКРИВАНЕ!!! В коя държава се допуска да взимаш 7 хил.лв. заплата и да вършиш по максимум едно-две процесуално-следствени действия на седмица-две, да ти дават бонус на края на годината, ако си успял да приключиш поне едно дело и то най-често за прекратяване поради изтекла давност или с деяние отпреди 10 години и до такава степен да си правно занемарен, овехтял и вече недееспособен, че за претърсване да ползваш бланка за обиск и да търсиш по-колегите си бланки за писмо по чл.159 НПК. Не всички са така, разбира се - има десетина, които найстина са на ниво, но те не оправдават съществуването на НСлС с 100 магистрати и поне 300 високоплатени специалисти, които никой не използва.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно