Задържаха алоизмамници рецидивисти в Бургас
Двама братя от Ветово начело на бандата, прибрали над 60 000 лв. от възрастни хора
Задържаха алоизмамници рецидивисти в Бургас

Петима души са задържани за телефонни измами в Бургас. Част от арестуваните вече са били осъждани за същото престъпление Това бе съобщено на брифинг в прокуратурата, предаде dir.bg. Измамите по телефона са многобройни, а сред последните им жертви са две жени на 77 и 97 години. По - възрастната от тях е измамена с 600 лева. Другата била приготвила 2000, но полицията и разследващите са успели да предотвратят предаването на сумата.

Двама от извършителите са братя от Ветово, област Русе. Те са сочени за тартори на бандата, като единият от тях няколко пъти е изтърпявал ефективно наказание за телефонни схеми. Другите трима са от Бургас. Един от тях е осъждан.

Измамната схема, която групата е приложила спрямо възрастните жени, е класическа - "полицаи" молят за съдействие, за да заловят телефонни измамници.

Престъпленията, за които петимата задържани са обвинени, се наказват с лишаване от свобода от 1 до 8 години. Предстои за задържаните да бъде внесено искане за гледане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Има данни, че задържаните имат участие и в други измами, от които са успели да приберат сумата от около 60 хиляди лева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно