Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха група за трафик на мигранти
Специализираната прокуратура и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени. По време на операцията бяха задържани осем от членовете на групата. Част от тях са заловени по време на банкет на остров в река Дунав, а другата докато прекарвала мигранти през вътрешността на страната.
 
Групата влязла в полезрението на полицията в началото на годината след неуспешен опит да бъде подпалено граничното полицейско управление във Видин. Службите намерили връзка с разследвания за трафик на мигранти.
 
Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП: Вероятно този опит за палеж е свързан със задържане на група мигранти, които са били задържани, които са били трафикирани от въпросната група и образуваните досъдебни производства срещу тях.
 
Групата изключително предпазливо придвижвала мигрантите през вътрешната част на страната до Видин. От там с модерна моторна лодка, развиваща скорост до 170 км/ч, за броени минути ги прехвърляла на румънския бряг на Дунав, където с помощта на местните трафиканти били транспортирани до страни като Франция, Германия, Холандия и Великобритания. Така до вчера, когато в един от тунелите на Витиня полицията спряла кола с 9-ма мигранти, сред които жени и деца. Заедно с тях е задържана част от престъпната група.
 
Димитър Петров, ръководител на Специализираната прокуратура: Друга част от групата е била задържана по време на тяхно събиране на остров на територията на река Дунав.
 
При задържането на групата във Витиня двама от десетимата са успели да се укрият.
 
Камен Господинов, наблюдаващ прокурор: Единият е избягал при опита му да бъде задържан в един тунел, а другият изобщо не е бил намерен.
 
Сред задържаните е 46-годишният лидер на групата, който е излежавал присъда за убийство. Полицията работи и по версията групата да е имала информатор от МВР.
 
Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП: По време на работата създавахме предпоставки, които да притеснят групата и по вероятно начин изтичаше тази информация, вероятно чрез служители на МВР.
 
Заловените членове на групата са с наложени мерки за задържане до 72 часа.
 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно