Кампанията продължава
Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район-Велико Търново се обявиха в подкрепа на Иван Гешев
Становища до ВСС изпратиха и от Окръжна прокуратура-София и държавното обвинение в Ямболи и Стара Загора
Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район-Велико Търново се обявиха в подкрепа на Иван Гешев

Зам.-главният прокурор и единствен кандидат за нов "обвинител №1" Иван Гешев, снимка:Нова телевизия

Безпрецедентната кампания, която прокурори, следователи и служители от администрацията на съдебната власт от цялата страна стартираха в края на миналата седмица в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, продължи и след изтичането на срока за издигане на кандидатури.

Във вторник 90 прокурори, следователи и служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Велико Търново, както и колегите им от Ловеч изразиха положително становище към решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно да номинира Гешев за "обвинител №1" и го определиха като  "положителна практика в управлението, която осигурява приемственост и стабилност".

"Считаме, че обществената дискусия следва да се фокусира върху концепцията на кандидата за развитието на Прокуратурата, която предстои да бъде оповестена, и да се проведе по начин, осигуряващ независимостта на съдебната власт и спазването на закона", пише още в становището до кадровия орган.

По-рано със становище в подкрепа на Гешев излязоха и от Окръжна прокуратура - София.

Срещу опитите за "внушения и намеса – политически, икономически и други" в процедурата по избор на следващия главен прокурор, се обявиха и прокурорите, следователите и служителите от Окръжна прокуратура – Ямбол. "Считаме, че г-н Иван Гешев притежава необходимите професионални и нравствени качества изискващи се за заемане на длъжността. Същият има дългогодишен опит в Прокуратурата на Република България, който факт е от съществено значение за решаване на проблемите и отговорностите на професията", пишат още колегите на заместник-главния прокурор.

Прокурорите и служителите от Окръжната прокуратура в Стара Загора остро осъдиха опитите за намеса в процедурата за избор на следващия главен прокурор.

В понеделник в подкрепа на Иван Гешев се обявиха следователите от Националната следствена служба, както и държавните обвинители от Русе.

Миналата седмица със становища излязоха от най-голямата прокуратура в страната – Софийска районна прокуратура, както и обвинителите, следователите и служителите от двете Специализирани прокуратури. Позиция в подкрепа на Гешев изразиха още от Апелативна прокуратура – Бургас, РП-Варна, обвинители от Видин и РП-Стара Загора, Разград, Пловдив и Силистра.

Ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Борислав Юруков също изпрати становище на вниманието на кадровия орган на съдебната власт.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
21
До 20
|
нерегистриран
31 юли 2019, 15:17
6
-1
Личи си колко комплексиран ВТ селяндур си. Всъщност докато пишех си мислех за Плевен. Но Плевен, както Русе е много мразен от надутите търновски гайди.И 100 години да минат , това ще си остане най-слабата апелация по всички съществуващи на тоя свят причини.
20
ДДД
|
нерегистриран
31 юли 2019, 12:27
2
-1
До коментар [#19] от "нерегистриран":
Търновската апелация е нещо като Сухиндолска касация. На всяко село морски фар не му отива. Обаче конюнктура.
Друго щеше да е в Русе, нали? При тия истински титани на правната мисъл. Ама пусти Васил Гоцев, как го излъгаха...
19
|
нерегистриран
31 юли 2019, 11:57
9
-3
Търновската апелация е нещо като Сухиндолска касация. На всяко село морски фар не му отива. Обаче конюнктура.
17
Б.Р.Б.
|
нерегистриран
31 юли 2019, 11:28
7
-2
До коментар [#4] от "нерегистриран":
За Търново не е чудно. Предният им баш чорбаджия разсърди Шушан-а и сега тия се чудят как да компенсират
Е те специално им разкриха място за втори зам.-председател, че да настанят досегашния им окръжен прокурор, как очаквате да не върнат жеста. ;) Даже много се забавиха според мен.
15
За анонимните анкети
|
нерегистриран
31 юли 2019, 09:59
10
-5
Защо постоянно искате да сте анонимни в прокуратурата? Това доказва две неща. Или процентно надделява пълната човешка и професионална халтура в редовете ви, или не можете да се организирате и отстоявате глобално възприети ценности. Ами и в двата случая сте пълен брак и както казва Бау x 2- МВР то е въпрос на време и решението ще бъде наложено отвън.
14
----
|
нерегистриран
31 юли 2019, 09:51
12
-3
Заприлича на демократичен избор в Северна Корея, че и служителите чак. Що не пуснат една анонимна анкета, както са го правили за други неща, че да видим дали е толкова безрезервна подкрепата за Гешев? И после да я публикуват-има време, да го направят и ще видим какъв е резултатът!
13
|
нерегистриран
31 юли 2019, 09:41
13
-2
Направо море от прокурорска любов за получава единственият кандидат. Защо изобщо харчат средства и човешки ресурс да представят, че ще има избор. Избор предполага наличието на поне още един кандидат.
Да назначават титана на правната мисъл и да се приключва.
12
RRR
|
нерегистриран
31 юли 2019, 08:46
8
-2
Коментара ми беше, че Петров е натиснал Дойчев да сътвори пасквила.То и Петров скоро е на избори, та си осигурява мандат.Мисълта ми беше, че Петров едно време прескочи ОП-Бургас и кацна директно в АП, което още му вреди.
10
|
нерегистриран
31 юли 2019, 03:08
3
-2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9
|
нерегистриран
30 юли 2019, 23:59
14
-3
Тези ще докажат, че от срам не се умира.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно