ВКС търси още седем съдии за Комисията по атестирането и конкурсите
Крайният срок за подаване на документи от желаещите е 10 септември
ВКС търси още седем съдии за Комисията по атестирането и конкурсите

Нов срок за подаване на документи за желаещите действащи съдии да станат членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Той е изпратил до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд писма относно възможността за подаване на заявления за участие в процедурата, с които да бъдат запознати съдиите от съответните съдебни райони, съобщиха от ВКС. 

Срокът за подаване на заявления е до 10 септемрви 2019 г. включително. Документи се приемат и по електронен път (на ел. поща: m_ivancheva@vks.bg) или по факс (02/9883985). Към заявлението се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт.

На 25 юли 2019 г. Пленумът на ВКС избра трима членове на Съдийската КАК. Това са настоящите членове на Комисията Веселка Узунова – съдия в Окръжен съд-Бургас, гражданска материя, Женя Димитрова – съдия в Окръжен съд-Варна, търговска материя и Радка Дражева – Първанова, съдия в Окръжен съд-Сливен, наказателна материя. Ако бъдат утвърдени от Съдийската колегия, през октомври те ще поемат втори мандат в Комисията.

Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите Пленумът на ВКС избира за членове на КАК 10 действащи съдии - 5 със специализация по гражданско право, 4 със специализация по наказателно право и 1 със специализация по търговско право.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Районните съдии-
|
нерегистриран
01 август 2019, 15:22
19
-2
лабораторните опитни мишки на рИформата и ВСС. И да се гътне някоя, загубата не е голяма. Материал за товар и гаври ще има. А бее, кучета ги яли.
1
Роб
|
нерегистриран
01 август 2019, 11:28
26
-3
А районните съдии нямат ли знания и качества за КАК? Особено тези, които гледат всякакви дела и почти всеки ден. Но не...те не са грамотни... защото са роби и опитни мишки.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно