Иван Тодоров е само собственик на апартамент, но не и бизнес партньор на Артекс*
В строителната компания познават Тодоров не като собственик на "Тад груп", а като човека, наложил сандвичите "Събуей" в България
Иван Тодоров е само собственик на апартамент, но не и бизнес партньор на Артекс*

Комплекс "Стела Бояна", снимка: Артекс

Иван Тодоров е един от собствениците на качествени жилища, които фирмата "Артекс" продава, показва справка в списъка, който преди време в пика на "Апартаментгейт" бе разпратен до медии, сред които и "24 часа". Освен Цветан Цветанов, съпругата на Лозан Панов, Цецка Цачева сред новодомците са и Лили Иванова, Димитър Бербатов и други известни българи.
 
В строителната компания познават Тодоров не като собственик на "Тад груп", а като човека, наложил сандвичите "Събуей" в България. Семейството от Варна, което има едно дете, е закупило 250 квадрата и два гаража в комплекса "Стела Бояна" в София.
 
Строителната компания "Артекс Инженеринг", чиято основна дейност е строителство и продажба на имоти, е учредила дружеството "СБ Бояна" през 2015 г. вероятно по настояване на Иван Тодоров с капитал 445 600 лева. Три седмици по-късно "Артекс" прехвърля всички дялове от дружеството на Иван Тодоров и адресът му се мести от столичната улица "Неофит Рилски", където е офисът, на строителните инвеститори в родния град на Иван Тодоров Варна. В това дружество и тогава, и сега има само един актив - ателие в комплекса "Стела Бояна", което най-вероятно е жилището, където и днес живее семейство Тодорови.
 
От "Артекс" отклониха въпросите на "24 часа" за механизма на тази сделка. Неофициално уточниха, че средствата са преведени по банков път.
 
Според юристи става дума за обичайна сделка, в която купувач закупува дружество , което притежава недвижими имоти, с инвестиционна цел. Вероятно Иван Тодоров е използвал дружеството "СБ Бояна", за да може да ползва възстановяване на ДДС, каквато практика има при покупка на имоти за офиси от фирми, а не от физически лица.
 
*В-к "24 часа". Подзаглавието е на "Правен свят".
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно