Премиерът за хакерската атака срещу НАП: Някой умишлено иска да сваля правителството
Някой умишлено иска да сваля правителството, коментира в Пазарджик премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос за кибератаката срещу НАП. На въпроса кой се опитва да атакува правителството, Борисов заяви: "Те дори си го разказаха".
 
Не трябва никоя партия, правителство да се меси в независимата съдебна власт, каза още Борисов по време на пресконференция в Пазарджик.
 
"Прокуратурата е независима власт, аз нямам общо с прокуратурата. Прокурорите си избират прокурори, съдиите – съдии, аз не се меся. Аз можеше да се намеся само с мой кандидат за главен прокурор по закон чрез министъра на правосъдието, който да предложи на Висшия съдебен съвет и аз считам, че дори това трябва да отпадне в закона. Не трябва никоя партия, правителство, да се меси в независимата съдебна власт. И затова не излъчих, а кой са си излъчили прокурорите, дали е подходящ, ВСС ще реши. Какво е това политически партии си предлагат прокурори? Аз не предлагам никого, който стане – той.
 
Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за главен прокурор - що за глупост. Представете си чрез моя министър на правосъдието от моята политическа партия, че бях предложил кандидат за прокурор и какво би станало хипотетично – примерно един Емил Радев, европейски депутат, доказан юрист, предлагат го като втори кандидат, както има право и тя това казва, че аз всъщност не съм предложил. Предлагам го него. Ами, ако го изберат? И изведнъж се оказваме на другия ден евродепутатът Емил Радев главен прокурор на Републиката", допълни премиерът.
 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
големия
|
нерегистриран
03 август 2019, 17:38
2
-2
Когато някой иска да сваля противоконституционно правителството , се вземат мерки , а не се обяснява...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно