ВАП излъчи трима обвинители за две места в прокурорската КАК
Новият състав на Комисията трябва да бъде конституиран през октомври
ВАП излъчи трима обвинители за две места в прокурорската КАК

Двете върховни прокуратури – Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Върховна административна прокуратура (ВАП), както и Националната следствена служба (НСлС) направиха своите предложения за членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) между действащите магистрати.

По правило съставът на прокурорската КАК се състои от петима членове на ВСС, двама магистрати от ВАП, четирима от ВКП и двама от НСлС.

От ВАП са предложили трима прокурори, които да се борят за двете места в новия състав на Комисията, която трябва да бъде конституирана през октомври. Това са Таня Поповска, прокурор в АП-София, Елка Ваклинова, прокурор в СГП и Златка Клюнкова, прокурор в ОП-София.

Избраните от ВКП прокурори, които са предложени да влязат в КАК са: досегашният член Емилия Пенева, прокурор във ВКП, Явор Гебов, прокурор във ВКП, Володя Коматичев, прокурор във ВКП и Даниела Попова, прокурор в АСП.

От НСлС пък са предложили необходимият брой членове - двама следователи. Това са Александър Лазаров и Константин Тасков от НСлС.

Членовете на ВСС, които ще останат в състава на КАК и след октомври са: Даниела Машева, Огнян Дамянов, Светлана Бошнакова, Пламен Найденов, Пламена Цветанов.

Предстои през септемрви Прокурорската колегия да гласува относно предложените кандидати за членове на КАК от квотата на действащите магистрати.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно