Пламен Георгиев бе възстановен в Специализираната прокуратура
Бившият ръководител на КПКОНПИ е назначен в съдебната система, считано от 1 август т.г.
Пламен Георгиев бе възстановен в Специализираната прокуратура

Пламен Георгиев, прокурор в Специализираната прокуратура

Бившият ръководител на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев бе възстановен от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) като обвинител в Специализираната прокуратура, считано от 1 август т.г. Точката беше единствена на насрочено извънредно заседание на ресорната колегия на Съвета. Заседанието продължи по-малко от една минута, а чисто формалното решение бе подкрепено от всички осем присъстващи кадровици. Заседанието бе ръководено от Евгени Диков. Главният прокурор Сотир Цацаров не присъства.

Георгиев подаде оставка на 31 юли т.г., а час по-късно Народното събрание я прие. Той се оттегли от Антикорупционната комисия след медиен скандал с жилището, в което живее със семейството си. В тази връзка Пламен Георгиев бе обект и на пълна данъчна ревизия от Националната агенция за приходите (НАП), която приключи без установени нарушения. 

След като НАП е връчил ревизионния акт на Георгиев, той незабавно поиска да бъде освободен от Комисията. Пред "Правен свят" той обясни, че решението за оттеглянето му е взето много отдавна, но е изчаквал края на проверката на приходната агенция, за да изчисти името си и да докаже, че "всичко до последната стотинка е законно". "След такова напрежение е излишно една хиперболизирана тераса, даже е смешно, да внася напрежение в работата на Комисията. Исках да мине всичко по закон и когато се видя, че съм абсолютно, кристално чист, нямам нищо за което да ме пипнат, всяка една стотинка е доказана", посочи още пред "Правен свят" Георгиев.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно