Арестуваха един от най-богатите бразилци
През 2011 г. Айк Батиста е включен в списък на "Фобрс" за осемте най-заможни хора в света
Арестуваха един от най-богатите бразилци

Бразилският бизнесмен Айке Батиста (в средата).

Бразилската федерална полиция арестува Айк Батиста, който преди време беше смята за най-богатия бразилец. Той бе задържан заради подозрения за манипулации на пазара и пране на пари, предадоха световните агенции.
 
Батиста е бивш петролен и минен магнат, който през 2011 г. влезе в списъка на "Форбс" за осемте най-богати хора в света. Сега Батиста излежава 30-годишна присъда под формата на домашен арест. Той получи това наказание миналата година за пране на пари и корупция, защото платил около 16,7 милиона долара подкупи на губернатора на Рио да Жанейро, за да може да се възползва от правителствени поръчки.
 
Новият арест е заради схемата за манипулации на пазара и пране на пари, в която Батиста играел важна роля и в която били замесени страни като САЩ, Канада, Панама, Ирландия и Бахамите. Някои от печалбите от схемата били използвани за плащане на подкупи на бразилски правителствени представители с цел осигуряване на големи държавни сделки. Разследват се финансови транзакции в размер на 800 милиона реала (203 милиона долара).
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно