Анулираха концерти на Пласидо Доминго заради обвиненията в сексуален тормоз
Лосанджелиската опера започва разследване на обвиненията в сексуален тормоз срещу своя директор Пласидо Доминго. Две музикални компании отмениха предстоящи събития с негово участие, но гастролът му на фестивала в Залцбург ще се състои, както е планиран, обявиха организаторите.
 
Прочутият оперен певец ръководи операта в ЛосАнджелис от 2003 година. Сега институцията ще наеме адвокат за изясняване на ситуацията, след като вчера Асошиейтед прес разпространи свое разследване, в което девет жени разказват, че са били обект на сексуален тормоз от страна на Пласидо Доминго, а отказите им да откликнат на непристойните му покани се отразили зле на кариерата им.
 
Филадефийската филхармония отмени покана си към звездата да участва в концерт на 18 септември с изявление, в което се казва, че са длъжни да осигурят среда на безопасност, подкрепа и уважение на своя оркестър и служители, както и на публиката, и обществеността. Операта на Сан Франциско отмени концерт с участието на Доминго на 6 октомври, за който всички билети са вече продадени.
 
Той беше шумно рекламиран като специално събитие в чест на оперната знаменитост и по повод 50 години от началото на участията му на сцената в Сан Франциско. 78 - годишният Пласидо Доминго обаче трябва да се появи на 31 август на фестивала в Залцбург. Директорката на фестивала обясни, че познава звездата от 25 години и не бива да се правят прибързани заключения. Нюйоркската "Метрополитън опера" ще изчака изводите от разследването, преди да реши как да процедира с участията на Доминго на нейната сцена през септември.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно