След колегите си от София, Плевен, Варна, Видин и Пловдив
Полицаите в Монтана и Велико Търново също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор
Заместник-главният прокурор е емблематичен пример за отстояване върховенството на закона, смятат служителите на МВР в двата града
Полицаите в Монтана и Велико Търново също подкрепиха Иван Гешев за главен прокурор

Зам.-главният прокурор Иван Гешев

След стотиците прокурори, следователи, служители в съдебната система и десетките полицаи от София, Плевен, Варна, Видин и Пловдив служители на МВР от Монтана и Велико Търново също изказаха пред Висшия съдебен съвет (ВСС) своята подкрепа за номинацията на Иван Гешев за следващ главен прокурор.

В двата документа се посочва, че ръководствата на ОДМВР- Монтана и ОДМВР-Велико Търново оценяват високо работата на зам.-главния прокурор Иван Гешев, както и диалога, който той води между органите на съдебната и изпълнителната власт.

"Стилът на работа на заместник-главния прокурор Иван Гешев, неговият висок професионализъм, проявяването на твърдост, упоритост и последователност в борбата с престъпността е емблематичен пример за отстояване върховенството на закона, което безспорно мотивира служителите на МВР за безупречно изпълнение на служебните им задължения", пише в становището на полицаите от Монтана.

"Наложеният стил на екипна работа и тясно взаимодействие, съчетани с последователност, компетентност и твърдо отстояване на върховенството на закона, дава необходимата увереност в ежедневната работа на служителите на МВР. Убедени сме в професионалните и нравствени качества на прокурор Гешев и това, че той ще продължи да надгражда наложените добри практики в държавното обвинение. Заявяваме своята положителна позиция относно номинацията на прокурор Иван Гешев за Главен прокурор на Република България", гласи част от позицията на служителите на МВР от Велико Търново.

Към момента в администрацията на ВСС са постъпили близо 50 становища от ръководствата на органите на съдебната власт, областни дирекции на МВР, съсловните организации на прокурори и следователи, както и от висши учебни заведения в подкрепа на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Относно неговите професионални качества, организация на работа, както и по отношение на депозираната от Гешев концепция за стратегическо управление на държавното обивинение в следващите 7 години, положителни оценки дадоха и именити представители на академичната общност, като проф. Георги Близнашки и проф. Огнян Герджиков.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
22
|
нерегистриран
20 август 2019, 21:13
9
0
Три пъти ура, за др.Гешев
21
*****
|
нерегистриран
20 август 2019, 20:18
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20
|
нерегистриран
20 август 2019, 15:11
7
-2
Чакаме и позицията на ОДМВР в Долно Нанагорнище и веднага след това на Прокуратурата в Уйно Задпичкосване
19
|
нерегистриран
20 август 2019, 13:10
7
-2
До коментар [#10] от "Ванката":
Най-нелепото и жалкото е, че подмазвачът от ОДМВР-В.Търново с абсолютно един и същи текст е възхвалил (разбирай- подкрепил) и Гешев, и "техния" кандидат за окръжен прокурор Христов.
Явно фуражката не може за измисли нещо оригинално два пъти ...
Ако съм на проекто-Главния, ще се засегна силно от подобно принизяване!

Ха, вярно е - там има една Маша(ов), която се активира по команда. Абе Търново здраво е завладяно от задкулисието. Още по-нелепо е обаче "становището"-подкрепа на т.нар. директор на ОДМВР-В.Търново, което е дал и за кандидата за председател на районния съд. Явно там по еднолично усмотрение на г-н директора се одобряват всички кандидатури за съдебната система.По-жалко и страшно нещо от кадруването на МВР няма.
18
До 17
|
нерегистриран
20 август 2019, 12:32
7
-3
Доколкото ми е известно реформата Гешев точно това предвижда като краен вариант. Тая че те си вървят натам , включително заблудените овце от подписките
17
|
нерегистриран
20 август 2019, 11:51
5
-4
Мястото на прокуратурата е към МВР!
16
|
нерегистриран
20 август 2019, 11:48
7
-2
Аре стига сте го помпали човека-ще го урочасате накрая от толкова хвалебствия!
15
|
нерегистриран
20 август 2019, 11:44
8
-2
Очаква се подкрепа и от руската главна прокуратура, както и официално писмо с подкрепа от офиса на гл.прокурор на САЩ
14
бау бау
|
нерегистриран
20 август 2019, 11:03
8
-3
мощна милиционерска подкрепа за колегата, прокурорчетата вече с нетърпение ги чакат в МВР-то.
13
Комплекси?
|
нерегистриран
20 август 2019, 08:37
15
-4
Чудя се колко трябва да си загубил в личния си живот самочувствие и самоуважение, за да участваш в такива мизерни акции на унижение?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно