СРС задържа под стража мъжа, поругал некролог на магистрат
Предходно осъждане и високата обществена опасност на деянието са мотивирали съдия Станимир Миров да остави обвиняемия в ареста
СРС задържа под стража мъжа, поругал некролог на магистрат

Софийски районен съд (СРС) определи най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража" – за 49-годишния М. Стефанов, който в края на миналата седмица поруга некролог на починал магистрат в сградата на Специализираната прокуратура, съобщиха за "Правен свят" от съда.

Според мотивите на съдия Станимир Миров, високата обществена опасност на престъплението, както и предходни провинения на Стефанов, са предпоставка той да остане в ареста. Освен това съдия Миров е взел предвид и факта, че обвиняемият е извършил деянието в рамките на изпитателния си срок на предходно осъждане именно заради хулиганство.

Както "Правен свят" писа, миналия петък по обяд обвиняемият М. Стефанов, който се намирал във фоайето на Специализираната прокуратура на ул. "Черковна" № 90, написал обидни и нецензурни думи върху некролога на починал магистрат и дори се опитал да го скъса. Той обаче бил забелязан от служителите на Главна дирекция "Охрана", които са били на пост в прокуратурата, след което е бил задържан и обвинен в хулиганство по чл. 325, ал. 1 от НК.

Ако бъде признат за виновен, Стефанов може да получи наказание лишаване от свобода до две години или поправителен труд, както и обществено порицание.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
11
а късачът на пагона си що не е арестуван?
|
нерегистриран
22 август 2019, 08:15
3
-8
Кога ще бъде задържан милиционерът ,който поруга пагона си и го самоскъса, но и набеди невинни граждани за особствените си шивачески умения? Кога ще бъдат задържани лъжесвидетелите -милиционери? Кога ще бъдат проанализирани по съответния ред действията на прокурорите, пратили на съд невинни граждани, но отказали да разследват милиционерската престъпност? Всичко това е описано и в оправдателната присъда на вътрешния съд-оправдал набедените гражадин, и в решение на ЕСПЧ. Два съда се произнесоха-съдебните решения парцал ли са за прокуратурата.

10
|
нерегистриран
21 август 2019, 21:20
12
0
До коментар [#9] от "нерегистриран":
Така е! Аз съм района, в който го осъдиха за хулиганството! То и пикането по флага беше с цел атака срещу главния прокурор,а сега с некролога - срещу кандидата за главен. Знае се и кой го активира тоя - ефин бивш директор на ОД на МВР със странна на цвят коса!!!
Така ще е ….В продължение на години тече негативна кампания срещу съдебната система от всякакви "реформатори" , жълти вестници и обикновени идиоти . Успоредно се внушава как по целия "цивилизован свят" са цъфнали и вързали в правосъдието , всяко престъпление се открива и осъжда , корупция няма , наказанията са по 100 затвор за ПТП и прочие дивотии и неистини . Та лицето Стефанов сме си го отгледали на тая "плодородна почва" на внушаване на омраза и недоверие ...Вече виждам как разни идиоти всеки момент ще ме напсуват в съдебната зала ...защото не им минават номерата . Време е обществото да узрее и да прогледне , че "идеално правосъдие" има само на оня свят , евентуално … Колкото можем и в другите области , толкова можем и в правосъдието .
9
|
нерегистриран
21 август 2019, 20:02
17
0
Така е! Аз съм района, в който го осъдиха за хулиганството! То и пикането по флага беше с цел атака срещу главния прокурор,а сега с некролога - срещу кандидата за главен. Знае се и кой го активира тоя - ефин бивш директор на ОД на МВР със странна на цвят коса!!!
8
|
нерегистриран
21 август 2019, 19:58
22
0
Освен за пикаенето върху националния флаг, за което нак.производство е в съдебната фаза,, лицето Стефанов преди по-малко от три месеца беше осъдено (сключи споразумение - влязъл в сила акт) за престъпление по чл.325 ал.2 вр. ал.1 от НК (посочвам за юристите, троловете да намерят някой да им обясни).
7
казус
|
нерегистриран
21 август 2019, 19:37
15
-1
Кандидатите за излизане от системата в рамките на четири часа върху карирани листове А4 саморъчно да отговорят на следните въпроси:
Дали е длъжностно престъпление да се бави произнасянето по дисциплинарно дело от ВСС, по което изходът най-вероятно е дисциплинарно отстраняване от длъжност, за да се напусне системата чрез подаване на оставка от дисциплинарно привлечения, за да се получат накуп парични средства в особено големи размери, които инак не биха се получили? И в случая дали ВСС, СК, като дисциплинарен състав, съответно като колегия - не носи отговорност?
6
|
нерегистриран
21 август 2019, 15:24
18
0
До коментар [#4] от "Генерал":
Орден стара планина за служителите на ГДО задържали опасният рецидивист и бонус към заплатата за съдията постановил мярката за неотклонение.
Имам лични впечатления от въпросното лице Стефанов . Трудно е да се намери толкова ненормален тип , наистина е опасен , а и това е поредната му изцепка . Да си стои в ареста , и за него е по-добре ….А ако следваме Крумовите закони , за пикаене върху националния флаг и сто тояги на голо са му малко ….
5
Явно трябва реформа по грузински(в Грузия закриха съдебната система и я учредиха наново)
|
нерегистриран
21 август 2019, 09:44
9
-23
съдебната система е станала на ОПГ.Тук пращат на съд драскач, вероятно и в затвора ще отиде. А прегрешенията на магистрати масово са потулвани
-съдията с оръжие и маска беше оправдан-не бил ходил на бракониерски лов. Имал пълното право да си прави нощна разходка с маска като Зоро и пушка. Къде пише,че разходките са забранени, вклч и с маска на лицето нощем.
-Прокурорът, обвинен за бракониер също оправдан. Не бил с оръжие, а бил с пръчка, на разходка в гората-вероятно като в песента съчки да събира. Ловното му оръжие било за самозащита при бизнессреща. Няма забрана да се разхождаш с пръчка, пушка из горите.
-а пък съдиите отишли на законен безплатен лов в имението на разследван-за това пък случая съвсем се потули. дори и дисципка няма.
-никой от крайнонуждаещите се , получил имоти по линия на бедност в кв Черно море на Несебър не е проверяван как лице с доходи на магистрат получава имот, с аргумент ,че е бедняк. Съдийската заплата не стига ли да си наемеш жилище, или да погасяваш кредита?

Но пък за сметка на това съдебната система се занимава с лице, занимаващо се с късане.
4
Генерал
|
нерегистриран
21 август 2019, 08:45
7
-17
Орден стара планина за служителите на ГДО задържали опасният рецидивист и бонус към заплатата за съдията постановил мярката за неотклонение.
3
Дс
|
нерегистриран
20 август 2019, 16:34
9
-28
Разлика между оная от варна и тоя .....е че тя е една от тях , а тов е един царул ,а както се пее в песента, за кокошка няма прошка ,за магистрати няма закони
2
...
|
нерегистриран
20 август 2019, 16:03
17
-35
"Висока обществена опасност на деянието"? Абе вие чувате ли се ?! Слънчахте от жегите ли?!

Неморално е деянието му, но не е престъпно. За такова нещо дори и в Албания няма да те пратят на наказателен съд.

Изумително-помните ли случая със съдийката, взела 10 000 лв подкуп. Осъдиха я...условно-деянието не се отличавало с особена степен на обществена опасност, дори не беше с МН задържане под стража. А тук -за сравнение-деянието го минават като такова с висока степен на обществена опасност, наказателен процес водят, задържане за 72 часа, МН задържане под стража. Направо го пратете пред наказателнагта рота и да се свръши.


Съдебната система става все по -голям проблем за правовия ред и законността, самозабравянето е драстично.


Съветът ми към човека от статията е да заведе дело в Страсбург, когато всичко приключи по един или друг начин. Както и да завърши всичко казусът си плаче за Страсбург. А съдиите там обичат точно такива казуси с изцепки на бг съдебната система.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно