Ема Хопкинс потвърди добрите впечатления на службите на Великобритания от съвместната им работа с Иван Гешев
54 000 българи, живеещи на Острова са се регистрирали по новите правила. Лондон напуска ЕС на 31 октомври, категорична бе британската посланичка
Ема Хопкинс потвърди добрите впечатления на службите на Великобритания от съвместната им работа с Иван Гешев

Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания, снимка: бТВ

В рамките на десет дни за втори път британската посланичка у нас Н.Пр. Ема Хопкинс изрази позитивна оценка за досегашната работа на номинирания за главен прокурор Иван Гешев. "Да, познавам го. Правоохранителните органи на Великобритания работят добре с българската прокуратура и с г-н Гешев по широк спектър от дела – по организираната престъпност, за наркотрафик и за други криминални дейности", коментира Хопкинс в интервю за бТВ
 
Дипломатът не допусна да бъде подведена от водещия Антон Хекимян, който настоятелно питаше дали има нещо нередно в обстоятелството, че номинацията на Гешев е единствена. "Това е вътрешнополитически въпрос на България", отклони питането Ема Хопкинс в студиото на телевизията, която от средата на юли води кампания срещу кандидатурата на заместника на главния прокурор. 
 
Британската посланичка определи атаката на "ТАД Груп" срещу базата данни на НАП като кибертеторизъм. "Много добре разбираме проблема, защото и при нас имаше сериозни течове на данни", коментира Хопкинс.
 
Дипломатът потвърди, че Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври. Тя обясни, че поисканото прекъсване на работата на парламента от премиера Борис Джонсън ще е вместо 3 седмици, както е било досега, 5 седмици. "Сегашното правителство няма никакви намерения да провежда следващи избори или референдум", каза още Хопкинс. Според нея може да се поиска сделка, която да работи за всички. Кралицата не може да отложи Брекзит, защото по парламентарна конвенция тя би следвало да приеме всичко, което правителството й предлага. Парите, които ще плати Великобритания за излизането от ЕС, ще бъдат обект на обсъждане. Миналата година внесохме в бюджета на ЕС 9 млрд. евро, припомни Хопкинс. "Обединеното кралство много сериозно се подготвя за излизане без сделка", каза още Нейно Превъзходителство. 90 дни е срокът, в който турист може да остане без виза във Великобритания, нищо не се променя, категорична бе посланичката.
 
Има нови правила за регистрация на българите, живеещи постоянно на Острова. 54 000 българи са се регистрирали чрез приложение в интернет, стана ясно още от думите на дипломата.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
Чичо ви Борис
|
нерегистриран
29 август 2019, 22:38
3
-11
Чакам с нетърпение да ви видя към нова година как ще я карате....конец с life
5
Това не правен сайт
|
нерегистриран
29 август 2019, 20:52
8
-14
Съвсем изпростяха нещата и станаха напълно политически. Очевидно прокуратурата има нужда от това. Жалко е.
4
Прокурор
|
нерегистриран
29 август 2019, 17:05
9
-12
Пълно е с параноици и мекотели в жалката държавица, която сътвориха за 30 години.
3
|
нерегистриран
29 август 2019, 15:55
18
-3
Не се издавай толкова лесно де, трол!!! Заболя ли те? Свиквай!!!
2
Знайко
|
нерегистриран
29 август 2019, 14:24
9
-16
Що си мислиш, че на някого му пука, какво мисли тази, а и ти.
1
|
нерегистриран
29 август 2019, 13:36
21
-5
Малееее, сега като ревнат пак ония убодените под кръста RRR и другите с "тарикатските" именца (не ги изписвам всичките, че ми се повдига от опитите им да са остроумни)!!! Като почнат пак да обясняват за контекста, за смисъла, за това какво е искала да каже и т.н.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно