Синът на Гълъбин Боевски - Пол си призна за дрогата, дадоха му 3 г. условно
Три години условно и 2500 лв. глоба получи синът на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски - Пол, за разпространение на наркотици. 27-годишният мъж призна вината си и в понеделник сключи споразумение с прокуратурата. След като одобри спогодбата съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд отмени ареста на Боевски-син и го пусна на свобода. Той бе зад решетките от 4 април т. г., когато при полицейска акция бе спипан с наркотици.
 
Според обвинението Пол е държал общо 46,73 грама дрога - 2,31 грама марихуана, 17,41 грама амфетамин и 27,01 грама кокаин с цел разпространение. 3 грама от кокаина били открити в автомобила на Пол Боевски, скрит в осем тайника. Джипът БМВ, в който бил спипан, се водел на Костадин Йорданов - Коце Ламята, който преди години твърдеше, че е в близки отношения с певеца Азис. Останалите наркотици били намерени в жилища в кв. "Младост" и в апартамент в кв. "Люлин". По време на делото в съда стана ясно, че младият Боевски е със средно образование, безработен и "все още женен". Да го подкрепи бе дошла и сестра му Сара.
 
През април разследващите стигнали до него, след като дни наред го наблюдавали. Причината била, че той често посещавал Коце Ламята в затворническото общежитие в Казичане, където от миналата година изтърпява присъда също за дрога. Освен Боевски обвиняем е и синът на Коце Ламята - Виктор, но срещу него резследването продължава.
 
Това не първия сблъсък на Пол Боевски със закона. Още като ученик, едва 15-годишен, той се простреля в главата с газов пистолет, който бе занесъл в училище. Заради инцидента баща му, който тогава бе общински съветник, напусна Столичния общински съвет. После Пол бе спипан зад волана без книжка. Баща му пък бе осъден в Бразилия, след като през 2011 г. бе хванат с 9 кг. кокаин на летището в Сао Пауло.
 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно