Шпионски разкрития в САЩ за Русия
ЦРУ е имало години наред внедрен агент в обкръжението на руския президент Владимир Путин. Шпионинът обаче е бил изтеглен спешно преди 2 години заради опасност да бъде разкрит. За това съобщиха водещи американски медии. Кремъл реагира с насмешка на твърденията, въпреки че потвърди име на уволнен чиновник на много ниско ниво.
 
Въпросният агент донасял на ЦРУ за действията на държавния връх на Русия повече от 10 години. Но през 2017 година се наложило да бъде изтеглен спешно заради опасност да бъде разкрит. След срещата през май същата година на президента Доналд Тръмп с руския външен министър в Белия дом.
 
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: "Никой по време на тази беседа не е издавал на никого нито държавни, нито недържавни тайни!"
 
За разговора на Тръмп и Лавров се разбра постфактум и останаха съмнения, че не всичко за него се обнародва. Белият дом определи информацията за шпионин като неточна и опасна. А руски медии разкриха името на човек, за когото смятат, че става дума. Кремъл определи историята като "криминале".
 
Дмитрий Песков, говорител на Кремъл: "Наистина Олег Смоленков работеше в администрацията на президента, но преди няколко години беше уволнен. Позицията му не беше висока."
 
За Олег Смоленков се твърди, че е осигурил доказателства за руска намеса в американските избори. Избягал е по време на почивка в Черна гора със съпругата си и трите им деца и сега е в щата Вирджиния.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно