Обновена  11 сеп 12:35
Сигнал до прокуратурата
Имало е заговор между Цветан Василев и Иво Прокопиев - Десислава Иванчева, БОЕЦ и Биволъ да организират преврат
Пуснаха уличаващи чатове на бившата кметица на "Младост" с доскорошен затворник
Имало е заговор между Цветан Василев и Иво Прокопиев - Десислава Иванчева, БОЕЦ и Биволъ да организират преврат

Йордан Бонев с Десислава Иванчева

Сигнал за организиране на държавен преврат внесе в прокуратурата Йордан Бонев, съобщи БНР. Заедно с Бисер Миланов - Петното, той беше един от най-активните участниците в протестите в защита на кабинета "Орешарски" през 2013 - 2014 година.

Бонев твърди, че разполага с тайни чатове и записи, доказващи, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор са финансирани от банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев, а на най-активните били обещани хиляди левове.

"Призовавам всички институции – Бойко Борисов, Румен Радев, всички парламентарно представените партии, ЕК, да вземат позиция за този сигнал, който пускам. Същевременно очаквам и прокуратурата да се съобрази с моя сигнал и да предприеме съответните мерки срещу Христо Иванов, срещу Иво Прокопиев. Целта е създаване на хаос в държавата, саботиране на прокуратурата, саботиране на съдебната система и сваляне на кабинета "Борисов 3", каза Бонев.

Бонев разполагал с тайни чатове и видеозаписи на разговори на баща си Венцислав Ангелов - Чикагото и подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Именно те доказвали, че двамата, заедно с председателя на сдружение "Боец" Георги Георгиев, са били натоварени с организацията на анти-Гешев протести. Бонев разказа как разбрал за това. Преди месец пристигнал в София, за да се бори за справедливост и реформа в съдебна власт и така попаднал на заговора.

По думите на Йордан Бонев за радикализацията на протестите Цветан Василев и Иво Прокопиев обещали 400 000 лева, а на Иванчева, Георгиев и баща му били обещани по няколко десетки хиляди

 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно