Бившият член на ВСС Ясен Тодоров е повишен в Националната следствена служба
Още четирима магистрати, класирани в обявения от Прокурорската колегия конкурс, бяха назначени от съдебните кадровици
Бившият член на ВСС Ясен Тодоров е повишен в Националната следствена служба

Бившият кадровик Ясен Тодоров

Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров бе назначен от Прокурорската колегия в Националната следствена служба (НСлС). Бившият кадровик бе класиран първи в конкурса за повишаване на петте свободни места, обявен от ресорната колегия към кадровия орган в началото на 2018 година.

В процедурата участваха 55 кандидати, като 15 от тях държаха и писмен изпит, тъй като работят като прокурори. Според Закона за съдебната власт, ако съдия, прокурор или следовател иска да се прехвърли на друга прокурорска длъжност, то преди това трябва да премине през проверка на знанията му.

Освен Ясен Тодоров, който до момента бе следовател в Софийската градска прокуратура (СГП), на останалите четири свободни места в НСлС бяха назначени следващите класирани - Чавдар Ангелов, който бе прокурор в СГП, както и следователите от следствения отдел на СГП Владислав Андреев, Елена Динева и Ана Стоилова.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
|
нерегистриран
19 септември 2019, 10:16
16
-1
Кой да е на първо място, ако не Той ?!?!
Ето, ви, на - реализация на конкурсното начало, или както се казва конкурсното начало не гарантира конкурсен край, или конкурсния край е ясен - пряко и преносно !
Урааа ! Да живей !
Трепери престъпност, треперете престъпници !
Добро утро, Абсурдистан и ти Енвер Ходжа !
4
4
|
нерегистриран
19 септември 2019, 07:38
10
-8
Следствието трябва да бъде закрито, а инстилираните там следва да бъдат съкратени без заплащане на обезщетение(в частния сектор като съкратят някой обезщетение няма). Не знам дали ще могат и да се впишат като адвокати, предвид готвените всеобщи изпити за адвокати, то от нищонеправене се губи квалификация . Могат да постъпят в магистралното строителство, я вижте колко магистрали се правят, нямва срамна работа.

3
RRR
|
нерегистриран
18 септември 2019, 22:45
7
-5
Правилно, но да изчистят пяната, която не е малко и да оставят можещите и работещите.
2
|
нерегистриран
18 септември 2019, 19:31
33
-2
НСлС и специализирното следствие трябва да се обединят и да им се дават най-тежките престъпления независимо какви по вид са, а следствените служби по градовете да преминат към НСлС и да помагат на колегите си.Всъщност не трябва да има отделни следствени отдели към прокуратурите, а да е едно звено и то към НСлС, както беше преди 2010г.
1
|
нерегистриран
18 септември 2019, 19:27
24
-3
Да живей конкурсното начало!!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно