Атанас Илчев, следовател към Окръжна прокуратура-Варна:
Иван Гешев ще навлезе с летящ старт в задълженията на новата длъжност без да губи ценно време
Похвално е, че в концепцията на зам.-главния прокурор са залегнали и ангажименти за използване в още по-голяма степен на капацитета на следствието, който към настоящия момент е незаслужено подценен и недооценен, смята магистратът
Иван Гешев ще навлезе с летящ старт в задълженията на новата длъжност без да губи ценно време

Зам.-главният прокурор Иван Гешев

Лично становище от следователя Атанас Илчев от следствения отдел към Окръжна прокуратура-Варна относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор постъпи във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Според него, номинацията на Гешев отговаря напълно на очакванията на гилдията, а зам.-главният прокурор е добре подготвен, за да заеме поста. "Тази номинация изцяло се припокрива с профила на кандидата за Главен прокурор на Р България, очертан от Асоциацията на прокурорите в България и от Камарата на следователите в България, което е още едно доказателство, че кадровиците от прокурорската колегия при ВСС в пълна степен са усетили желанията и надеждите на професионалната общност да бъде ръководена от човек, произлизащ от техните среди", пише Илчев до ВСС.

"Именно човек преминал и през следствието, и през прокуратурата може в най-голяма степен адекватно да прецени и отстрани дадени слабости, респективно да набележи съответните мерки за отстраняването им в ръководената от него институция, както и да навлезе с "летящ старт" в задълженията, изисквани на новата длъжност и без да губи излишно и ценно време за адаптация. Освен това е похвално, че в концепцията на г-н Гешев са залегнали и ангажименти за използване в още по-голяма степен на капацитета на следствието, който към настоящия момент е незаслужено подценен и недооценен. Едно по-голямо използване и повишаване на компетентността му би било от полза за всички", смята следователят.

Накрая магистратът изразява пълната си подкрепа за номинирания кандидат и споделя мнение, че неговият избор за главен прокурор би бил "гарант за правата и законовите интереси на всички български граждани".

Още едно становище, но "против" политическата намеса в процедурата за избор на следващ "обвинител №1" е постъпило в деловодството на кадровия орган. То е от прокурорите от Окръжна прокуратура-Враца. "Прокурорите от Окръжна прокуратура - Враца считат за недопустимо оказването на натиск върху Висшия съдебен съвет (ВСС) при осъществяването на ясно регламентираните му правомощия в Конституцията и Закона за съдебната власт за избор на Главен прокурор на Република България. Членовете на ВСС, като единствен легитимен орган, който осъществява този избор, следва да го осъществяват по вътрешно убеждение, без да бъдат подлагани на натиск", категорични са обвинителите от Враца.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
17
Борнео
|
нерегистриран
24 септември 2019, 20:33
0
0
Лети, лети Гешев.....ах, Илчев дава крилаа.
16
Аман
|
нерегистриран
20 септември 2019, 11:14
21
-4
Не че имам нещо против Гешев, не го познавам, ама колеги стига с това мазнене, излагате съдебната система, пред все още нормалните граждани. Та последните ще останат с усещането, че в тази система работят само мазньовци. Стига вече.
15
бау бау
|
нерегистриран
19 септември 2019, 21:37
15
-10
с летящ старт и с дизеловата ракета ще кацне на луната и като се събуди - пръстите на краката в контакта, главата в тенджерата, а прокуратурата и следствието в мвр...
14
|
нерегистриран
19 септември 2019, 20:19
13
-9
Очаква се единствено становище за подкрепа за Иван Гешевски от влиятелния депутат Делян Пешев.
13
|
нерегистриран
19 септември 2019, 19:42
11
-7
Илчев, що се излагаш....
12
|
нерегистриран
19 септември 2019, 19:14
9
-9
Ма той хубаво ще навлезе, въпросът е как ще излезе? Да не е свободно падане, само....
11
******
|
нерегистриран
19 септември 2019, 16:02
13
-7
Оооооооххххх, Илчев, пак ли ти бе?
10
|
нерегистриран
19 септември 2019, 15:53
18
-8
Ласкателството е стилът на робите/ по Франсис Бейкън/.След като се изчерпа подкрепата на колективите, подкрепа от индивидуалности.Не мисля, че този ретро пи ар стил комсомолская правда и работническо дело краси кандидата в очите на суверена въобще, па бил кандидатът и страшно куул.Първо, май няма нужда от помощ.Второ, непоносима е истерията анти-Гешев също колкото слагачеството про-Гешев. Трето, секакъв шанс българското човечество да си изгради някаква реална представа за качествата на кандидата умират така с три статии в час, българинът е Тома Неверни.Да го избира вече, радост и край.Остава да се измисли химн:)
9
Как точно ?
|
нерегистриран
19 септември 2019, 14:51
23
-8
С атомни бомби под мишниците ли ще навлезе ,бе Илчев ,като си толкова отворен ?
8
Не
|
нерегистриран
19 септември 2019, 14:49
22
-9
До коментар [#1] от "В.Д. ":
А становището на адвокатурата няма ли да публикувате, или то не е важно? :)

"Не е важно" становището на ВАдвС, "важен е следователя"...Ха-ха-ха !
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно