Д-р Николай Михайлов: Как се е поправил Полфрийман, като няма съзнание за вина!
Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира пред бТВ скандала с предсрочното освобождение от затвора на австралиеца Джок Полфрийдман. "Българският Хелзински комитет е специализиран да следи за жертви на правосъдието. Полфрийман е станал любимец на БХК, той е бдял над него", каза д-р Михайлов. Според него не е било редно БХК да издига кандидатурата на Полфрийман за "Човек на годината". "Апелативният съд също принадлежи на този мейнстрийм на либералното. Казусът е идеологизиран, не толкова политизиран", изтъкна Николай Михайлов.
 
Ключовият критерий за освобождаване от затвора е осъзнаване на извършеното, разкаяние, припомни д-р Михайлов. Това е най-големият парадокс и най-голямата слабост на решението, изтъкна той в ефира на бТВ.
 
И посочи защо: "Той няма психология на виновен на никакъв етап. Той е в системна самоотбрана да изключи от себе си обвинението, че е убиец. Скандалът е в дефиницията "поправил се е". Какъв "поправен" при положение, че той няма съзнание за вина?!" "Той изключва от себе си обвинението, че е убиец. Полфрийман се смята за жертва, а не за убиец", каза още Михайлов. 
 
"Джок Полфрийман е носил в себе си боен нож в нощта на убийството. Има данни, че се е опитал да нападне деца с нож в тийнейджърските си години", разкри Михайлов. "Превъзпитаването на човек е трудно, то идва отвътре, а не в претъпкан затвор", завърши той.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Rhapsody of fire
|
нерегистриран
25 септември 2019, 16:38
1
0
Не се чувства виновен, защото е осъден за умишлено убийство, а той е убеден, че е било при неизбежна отбрана.
Ако това се случи на Николай Михайлов, той ще се чувства ли виновен за умишлено убийство?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно