Бащата на убития от Полфрийман: Съставът, който го пусна, не е независим
"Аз съм човек, който спокойно ходи по улицата. Дойдох в студиото с градския транспорт. Тези, които ме обвиниха, че раздавам правосъдие се видя, че те се разкриха и ние, хората, от улицата, им пречим". Това каза по Нова телевизия бащата на жестоко студент по право Андрей Монов - Христо, по повод на скандалното пускане на Джок Полфрийман.
 
"Този състав не е независим и е предубеден. Този състав трябваше да си направи отвод", коментира още Монов. Той припомни, че Полфриймън е поискал по време на гледането на мярката му за неотклонение след убийството на сина му Андрей, искал порно канали на телевизиора си в затвора. "Всичко беше добре разиграно и добре подлатено финансово. До 23 октомври (заседанието пред ВКС за преразглеждане на решението за условното предсрочно освобождаване), когато ще се гледа делото, нито аз, нито моето семейство ще каже нещо по въпроса. Нарушено е чувството ни за справедливост", допълни Монов.
 
На 28-ми декември 2007-ма година австралиецът Джок Полфрийман убива студента по право Андрей Монов. Наръгва го с нож. Пробожда белия дроб и сърцето му. За престъплението Полфрийман е осъден на 20 години лишаване от свобода. Дължи и 400 хиляди лева обезщетение. Преди седмица обаче е освободен предсрочно от Софийския апелативен съд. На излизане от затвора поздрави заместник-директора, който в седем страници описа провиненията на Полфрийман зад решетките.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно