Валентин Вълков е новият-стар окръжен прокурор на Ловеч
Аз ще кажа едно – много добър прокурор и отличен административен ръководител, даде оценка главният прокурор Сотир Цацаров
Валентин Вълков е новият-стар окръжен прокурор на Ловеч

Окръжна прокуратура - Ловеч

Валентин Вълков, който  към момента е и.ф. окръжен прокурор на Ловеч, бе избран от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за титуляр на поста. Той вече има един мандат начело на Окръжна прокуратура-Ловеч.

"Последните 10-тина години имаше намаляване на дейността на следствените отдели. Целта беше да се стимулира желанието на следователите да работят и най-вече на прокурорите да им възлагат дела. Тъй като имаше обективни причини колегите да не искат да възлагат дела на следователите", посочи прокурор Вълков в изложението си.

По думите му един от най-сериозните проблеми в района е застрашаващата липса на кадрови потенциал. "В следващите 2 години ще се сблъскаме със сериозен кадрови проблем – 1 следовател ще се пенсионира, а с друг ще се разделим по взаимно съгласие по обективни причини. Така ние ще останем с 5 човека. Ако искаме да съхраним следствения отдел и ми гласувате доверие ще ви сезирам с молба за назначаване на младши следователи. Колкото по-своевременно направим това – толкова по-добре", заяви още кандидатът и уточни, че дефицит има и сред желаещите да станат разследващи полицаи в областта.

Той постави сериозен акцент и на делата с фактическа и правна сложност и подчерта, че в Ловешкия съдебен регион има сериозно забавяне на разследванията, най-вече заради бавните експертизи. "Регионът ни, за съжаление, е с голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия и за разследването им е от голямо значение експертизата. Но има какво да се направи", посочи прокурор Вълков.

Кандидатът заяви още, че е одобрява модела, избран от Прокурорската колегия, за реформа на съдебната карта. "Реформата трябва да бъде довършена, стартирана е успешно. Най-вече подкрепям тази реформа заради неравномерната натовареност и вярвам, че избраната  посока ще допринесе за това", каза накрая Вълков.

След изслушването на кандидата Огнян Дамянов посочи, че ще го подкрепи по няколко причини – успешен първи мандат, добро познаване на проблемите и воля за решаването им.

"Аз ще кажа едно – много добър прокурор и отличен административен ръководител", даде оценка и главният прокурор Сотир Цацаров.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Запознат
|
нерегистриран
09 октомври 2019, 18:41
6
0
Успех!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно