Нотариалната камара организира семинар за приложението на ЗУТ и Закона за кадастъра
Събитието ще се проведе на 23 ноемрви 2019г. и ще засегне въпроси, свързани с актуална съдебна практика по Закона за устройство на територията и с промените в Закона за кадастъра и имотния регистър
Нотариалната камара организира семинар за приложението на ЗУТ и Закона за кадастъра

На 23 ноември 2019 г. (събота) в гр. София, хотел "Маринела", зала "София" Нотариалната камара на Република България организира семинар по въпроси, свързани с актуална съдебна практика по Закона за устройство на територията (ЗУТ), както и с промените в Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР), в сила от 22 август 2019 г. Сред лекторите на правния форум ще бъде съдията от Върховния касационен съд – Камелия Маринова.

Лекторите ще разглеждат теми като какво е правното действие на търпимите строежи и установяване режима на търпимост. Ще се засегнат още видовете сервитути и проблемите при учредяване право на надстрояване, пристрояване на сгради в режим на етажна собственост и промяна на предназначението на обща част.

Предмет на прегледа на промените в ЗКИР ще бъдат условията и реда за предоставяне на услуги с данни от кадастралната карта и кадастралните регистри и какви са правомощията на правоспособните лица по кадастъра. Ще се обсъди презумпцията за достоверност на данните в кадастралната карта, както и ще се обърне внимание на допускането на непълноти и грешки в кадастралните карти.

В последната част от събитието ще се проведе заключителна дискусия по темите на семинара с участието на лекторите и участниците, в която всички ще могат да изведат акцентите от най-важните проблеми. Участниците ще имат възможност да споделят своите добри практики и да разгледат типични казуси от практиката, както и да обсъдят други проблеми на действащата нормативна уредба.

Предстои от Камарата да обявят подробната програма на семинара и съпътстващите организационни въпроси.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно