Следователи питат Иван Гешев би ли им възложил престъпленията в чужбина, ако стане главен прокурор
Камарата на следователите в България изпрати до ВСС въпроси до кандидата за следващ "обвинител №1"
Следователи питат Иван Гешев би ли им възложил престъпленията в чужбина, ако стане главен прокурор

Зам.-главният прокурор Иван Гешев

Камарата на следователите в България изпрати до Висшия съдебен съвет (ВСС) въпроси до кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

Магистратите питат зам.-главния прокурор относно две основополагащи теми, свързани с бъдещото на професията, които самият той е заложил в Концепцията си за стратегическо управление на държавното обвинение в следващите 7 години.

На първо място от съсловната организация питат Гешев за посочената от него идея за извършването на пълен фукционален анализ върху работата на следвателите, с акцент върху разпределението на дела по регони и по видове престъпления, срочност на разследването, качеството на работата на следователите – правилно планиране и ритмично провеждане на процесуалните действия, умения за точно определяне на предмета на престъплението и неговото доказване, както и резултатността. Следователите се интересуват на кого би възложил този пълен фукнционален анализ Иван Гешев, ако заеме поста главен прокурор.

Камарата пита зам.-главния прокурор и дали, ако бъде назначен за следващ "обвинител №1", би възложил на Националната следствена служба и делата за престъпления, извършени в чужбина. "Във връзка с констатирания в концепцията Ви проблем, свързан с оптималното изпозлване на следователите и разрешаването му чрез законодателни промени: "разширяване на компетентността на следователите – включване и на други състави на престъпления", какви конкретни промени имате предвид?", питат от съсловната организация.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
10
Гишев
|
нерегистриран
21 октомври 2019, 12:35
0
-2
горките следователи, щом и това питат и то този гений...
9
|
нерегистриран
19 октомври 2019, 17:59
2
-3
Какво лошо има в това пък наблюдаващите прокурори да си разследват делата? То те сега като наблюдават да не би да са ги чели тези дела по време на разследването. Дори като приключи то и тогава не ги четат, а прокурорските помощници им пишат актовете.
8
|
нерегистриран
18 октомври 2019, 19:06
2
-2
Защо мълчат за следствието. Това, което им се възлага като дела, е по вина на възлагащите им прокурори. Ясна е съдбата отдавна, закриват териториални отделения в страната, няма да има следователи в малки градове. Не разбирате ли защо следствието ще се самозакрие. Ще остане само в София и това е. Сега готвят някакви промени да се връщат текстовете от НК, но по райони няма да останат следователи, защото там всички са с по 20 години и не знам кой ще им разследва на прокурорите тогава. Всичко е замислено преди повече от 10 години, да няма следствие в първоначалния му вид. Да си разследват делата в полицията и наблюдаващите ги прокурори.
6
****************
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 21:19
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5
българин
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 18:53
3
-7
Що е го следоветел?Най-скъпо плетена машинописка,апендикс.В днешно време недоучени детски учителки,секретарки и кандидат -пенсионери.Свикване на ВНС и заличаване на тоди анахронизъм.Възлагат им неплащане на издръжки,кражбички ипр.Юристи-ха-ха-ха-а!
4
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 17:51
11
0
Гешев е радост и за следователите.
3
|
нерегистриран
17 октомври 2019, 11:25
8
-4
Много трудни въпроси му задавате, защо го измъчвате излишно?
2
Дс
|
нерегистриран
16 октомври 2019, 13:46
16
-7
Няма нужда, може да си правите съвместни екипи за разследване, възлагаш на милиционерите да бачкат в България, а когато трябва да се ходи в чужбина за по седмица или две пишеш себе си и една пчеличка милиционер, да бачка вместо теб, а ти си боцкаш от маслините и духаш на кого трябва :)
1
Копърков
|
нерегистриран
16 октомври 2019, 13:30
18
-8
Ще взема да се запиша да уча "по право" задочно в някой ПУЦ и после ще стана йорист-следовател, че Гешев да ме праща да разследвам на Френската Ривиера незаконния улов на червеноперка от български митничари, а ВСС да ми гласуват командировъчни, като на тях си. И да ми продължават срока за разследването с по още два месеца...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно