Варненската окръжна прокуратура протестира срещу оправдаването на Марешки и Колева
Случаят, заради който зам.-председателят на Народното събрание стана обвиняем, е отпреди 5 години
Варненската окръжна прокуратура протестира срещу оправдаването на Марешки и Колева

Окръжната прокуратура във Варна иска с протест отмяната на решението на Окръжен съд -  Варна, с което бяха признати за невиновни по обвиненията в изнудване и заплахи с унищожаване на имущество на наемател на заведение лидерът на ПП "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки и бизнесдамата Красимира Колева.

Стана известно, че в петък, 18 октомври 2019 г., двамата подсъдими бяха оправдани по обвинението за изнудване с причинени значителни имуществени вреди - престъпление по член 213а, ал. 3, във връзка с ал. 2 от НК. Според обвинението съдът неправилно е оценил събраните доказателства при постановяване на своя акт. Протестът ще се гледа на въззивна инсртанция пред Варненския апелативен съд.

Очаква се след запознаване с мотивите на постановеното оправдателно решение спрямо Веселин Марешки и Красимира Колева Окръжната прокуратура във Варна да изложи и допълнителни съображения.

Случаят, заради който зам.-председателят на Народното събрание стана обвиняем, след което се отказа от депутатския си имунитет и се превърна в подсъдим, е отпреди 5 години. Наказателното дело срещу Веселин Марешки и Красимира Колева беше образувано във Варненски окръжен съд на 14 август 2015г. След отвод на два съдебни състава делото започна отначало на 26 януари 2018г., като за година и 10 месеца бяха проведени 17 заседания.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно