Магдалинчев: Протестите срещу избора на Иван Гешев са от политически интереси
Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор на нов главен прокурор на президента Румен Радев, който трябва да утвърди кандидатурата с указ. Според Боян Магдалинчев - представляващ ВСС, протестите срещу избора на Иван Гешев са в резултат от определени политически интереси.
 
Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: За първи път виждам толкова голямо напрежение при избора на главен прокурор, за мен е странно и необяснимо. Това са политически интереси за овладяване на прокуратурата - някой има такива амбиции. Кой има такива претенции - очевидно някой, който е потърпевш от Иван Гешев.
 
Убедителното гласуване за избора на Иван Гешев - с 20 от общо 24 членове на ВСС, според Магдалинчев означава, че Гешев се е представил достатъчно убедително и дори тези от членовете, които са се колебаели, са застанали зад него. Магистратът коментира и как може да бъде упражняван контрол върху работата на главния прокурор.
 
Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: В Конституцията се предвижда възможност при неизпълнение на задълженията на тримата големи, предсрочно да им се прекрати мандата.
 
Най-силното качество на Иван Гешев е убедителността и решителността, категоричността, която той заявява пред нас за изпълнение, категоричен е Магдалинчев.
 
Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: Неизбежно, един главен прокурор, вземайки тази позиция, неговият подход, маниер, се отразява и в работата на прокуратурата. Смятам, че безусловно г-н Гешев безусловно ще наложи своите методи в работата на прокуратурата, но и той самият ще претърпи промени.
 
100 дни се дават на политиците, в съдебната система нещата са много по-различни, категоричен е Магдалинчев относно периода за оценка на работата на новия главен прокурор.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно