Съпругата на председателя на Районен съд-Асеновград иска да оглави Окръжен съд-Пловдив
Имайки предвид опита, който съм натрупала, след обявяване на новата процедура, си дадох сметка, че с цената на много труд, мога лично аз, да поема отговорност за изпълняване на вакантната ръководна длъжност, пише в концепцията си съдия Розалия Шейтанова
Съпругата на председателя на Районен съд-Асеновград иска да оглави Окръжен съд-Пловдив

Съдебната палата в Пловдив, в която се помещава Окръжният съд в града, снимка:архив

Розалия Шейтанова – съпруга на председателя на Районен съд Асеновград за втори мандат Иван Шейтанов – се впусна в надпреварата за ръководител на Окръжен съд-Пловдив. За момента тя е и единствен кандидат за поста в третата поредна процедура за избор на председател на съда, а крайният срок за подаване на документи е 11 ноември.

Предходните две процедури завършиха неуспешно, тъй като първия път единственият кандидат Веселин Хаджиев, който трябваше да се яви за втори мандат начело на съда, беше приет в болница за операция. Два месеца по-късно той се отказа от надпреварата, което наложи Съдийската колегия да рестартира процедурата. На 16 юли т.г. кадровиците пък не избраха кандидата във втория конкурс – председателят на Районен съд-Пловдив Иван Калибацев.

Настоящият кандидат - съдия Шейтанова е била последователно младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура Асеновград, след което е станала съдия в Районния съд в града. За кратко е била негов зам.-председател, след което е повишена в Окръжния съд в Пловдив, като наказателен съдия от вече над 13 години. "До изминалото лято, не съм обмисляла вариант да се кандидатирам за Административен ръководител на съда, в който работя. За този пост винаги има достатъчно подготвени и приемливи кандидати, като не ми се е налагало като редови съдия, посветен изцяло на правораздаването, с което съм била натоварена, да се замислям в посока отклоняване от обичайните си функции и поемане на административни отговорности. След обявени две процедури за избор на Административен ръководител - председател на Окръжен съд Пловдив обаче, до избор на такъв не се стигна. Така възникна ситуация, в която всеки един от нас - съдиите в Окръжен съд Пловдив, да има възможност да обмисли вариант за поемане на тази изключително голяма отговорност - да се кандидатира за участие в избора на Административен ръководител", твърди относно мотивацията си да се яви в конкурса кандидатът.

"Имайки предвид опита, който съм натрупала, изпълнявайки административни функции като заместник-председател на Районен съд Асеновград, както и такива по заместване на заместник-председателя на Окръжен съд Пловдив, след обявяване на новата процедура, си дадох сметка, че с цената на много труд, мога лично аз, да поема отговорност за изпълняване на вакантната ръководна длъжност и да върша разнородната и трудоемка работа на председател, която възприемам като обща работа за целия съд, полезна и важна за всички работещи в него", посочва в още в концепцията си съдия Шейтанова.

Като основни проблеми на съда в концепцията си тя е заложила тези със сградния фонд. Кандидатът посочва, че има спешна нужда от основен ремонт на Съдебната палата в града. "Липсата на достатъчно помещения е проблем, който вече е заявен, като са предложени и варианти за оптимизиране на съществуващи помещения. Разрешаването на този проблем би довело до осезаемо и благоприятно подобряване на условията на труд, тъй като понастоящем немалък брой служители работят в пренаселени кабинети, в кабинети без естествена светлина, в деловодствата няма достатъчно място за съхранение на делата, архивите - фирмен, общ, стаята за веществените доказателства са претрупани, което влошава комфорта на работещите и затруднява работата с делата. Предвид това, и новото ръководство следва да продължи усилията по финализиране на вече започнатите процедури, свързани с разширяване и оптимизиране на сградния фонд, разбира се и по извършване на необходимите ремонтни дейности, в зависимост от моментното състояние на отделни елементи", пише в концепцията на съдия Шейтанова.

На финала, кандидатът посочва, че, ако й бъде гласувано доверие, ще продължи добрата комуникация "с другите органи на съдебната власт в областта, както и с други институции, с цел осигуряване на експедитивност в размяната на информация", както и с медиите и гражданите.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
12
очевидец
|
нерегистриран
07 ноември 2019, 18:04
4
-5
Колегата Шейтанова е ерудиран и опитен юрист,освен това е красива и мила жена.Във всеки случай прави много приятно впечатление относно възпитание, поведение, и отношение с колегите,и - присъствие в залата.
11
Копърков
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 21:05
12
-2
За Пловдив 100 % е намесен Цацаров. Той даже гласува там за местните избори, та как я мислите да остави Окръжния съд на самотек?
10
Дон Цеци
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 13:41
18
-2
Хората на Цацаров докога ще се изреждат да се опитват да завземат властнически позиции? Сега очакваме и Калибацев при привидна надпревара с г-жа Шейтанова, да се пробва втори път! Театърът е пародия ! Добре, че декември месец наближава, че иначе всички цаци ще заемат позиции в пловдивския район.
9
Генерала
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 12:51
27
-2
Тази жена не съзнава ли ,че и към момента работи в конфликт на интереси като съпруга й се явява нейн шеф ? Окръжен съд Пловдив също е в съдебния район на Асеновград ,т.е. сега пък тя да шефка на мъжа си ....! Тя да го атестира и съответно да чадъросва грешките и поръчките му ,както и на Калибацев,с когото бяха заедно в Асеновград . Неговия почерк веднага се разпознава в думите й ,ще трябва и на двамата да осигури места в ПОС ,че те инак не могат да се набутат . Мисля ,че трябва да си прочетат старателно ЗСВ . Този театър вече десетки години се разиграва и в АС-Пловдив ,където Колев е шеф на жена си ,и тя е идеална съдийка разбира се .
ПОС имат потенциал ,мога лично да посоча съдия Иван Анастасов ,който за мен и др. е пример за работещ,независим съдия ! Вероятно има и други за които не се сещам сега ,само не и групата довлачена от Хаджиев от ПРС в ПОС с хиляди маневри и шмекеруване. Успех на ПОС , бъдете смели и уверени !
8
Горещ вятър
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:08
9
-5
Брули, та брули овошките. Щом опряха до кадрите на бургаското АОНСУ, Гешев е точно на един указ от заветната позиция... дано, ама надали...
7
Любиша Самарджич
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:01
8
-1
Сруши и гради! Ерде Ямбул, ерде Стамбул. Зер една овощна градина ни остана с жената - за детето! Гешев ке ни спаси!
6
гост
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:00
4
-1
До коментар [#4] от " до коментар 1 ":
Много си прозорлив, поздравления! Е, не знам дали дете в основен курс на обучение е възможен съдебен помощник в обозримо бъдеще, ама дай да сипем тиня тук....

Даа, на прасето тиня му трябва.
5
гост
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 11:00
6
-2
До коментар [#4] от " до коментар 1 ":
Много си прозорлив, поздравления! Е, не знам дали дете в основен курс на обучение е възможен съдебен помощник в обозримо бъдеще, ама дай да сипем тиня тук....

Даа, на прасето тиня му трябва.
4
до коментар 1
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 10:35
6
-7
Много си прозорлив, поздравления! Е, не знам дали дете в основен курс на обучение е възможен съдебен помощник в обозримо бъдеще, ама дай да сипем тиня тук....
3
любопитка
|
нерегистриран
05 ноември 2019, 08:49
10
-1
Като на Чамбов от АС-Пловдив ли?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно