Окръжен съд – Варна прие десет нови стажант-юристи
След приключване на стажа през май 2020г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност
Окръжен съд – Варна прие десет нови стажант-юристи

Десет нови стажант-юристи прие ВОС, снимка:Окръжен съд – Варна

Десет млади юристи, завършили специалност "Право" в различни университети, избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си стаж и подписаха актове по встъпване, съобщиха от съда.

На официална церемония всеки от тях е бил приветстван от председателя на Варненския окръжен съд Марин Маринов, който им е връчил стажантските книжки. "Пожеланието ми към Вас е да използвате времето, за да видите как изглежда и работи съдебната система отвътре, за да имате лично мнение. Присъствайте на съдебни заседания по различни производства, за да можете след завършването си по-лесно за изберете посоката, в която искате да поемете и да се развивате", посъветвал е стажантите Марин Маринов.

В продължение на 6 месеца съдебните-кандидати ще трупат впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт, дейността на адвокатите и нотариусите. Съдия от състава на Окръжен съд – Варна ще бъде определен като ръководител на всеки стажант и ще има отговорността да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела и ще му възлага изготвянето на проекти за съдебни актове. 

След приключване на стажа през май 2020г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност.                                                       

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно