ВКС прави четвърти опит да избере членове на КАК
Срокът за подаване на документи е до 22 ноември
ВКС прави четвърти опит да избере членове на КАК

Върховният касационен съд (ВКС) прави четвърти опит да избере членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Председателят на съда Лозан Панов е изпратил до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд писма относно възможността за подаване на заявления от съдиите за участие в четвъртата процедура за попълване на състава на Комисията, съобщиха от ВКС.

Срокът за подаване на заявления е до 22 ноември 2019 г. включително. Документи се приемат и по електронен път (на ел. поща: m_ivancheva@vks.bg) или по факс (02/9883985). Към заявлението се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт.

През 2019 г. бяха проведени три заседания на Пленума на Върховния касационен съд за избор на членове на Комисията по атестирането и конкурсите. На 25 юли 2019 г. и на 25 септември 2019 г. за членове на КАК при Съдийската колегия бяха избрани четирима съдии, от които двама със специализация по гражданско право, един – по наказателно право и един – по търговско право. На проведеното на 22 октомври 2019 г. заседание на Пленума на ВКС не бяха избрани нови членове. 

Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия Пленумът на ВКС избира за членове на Комисията 10 действащи съдии, разпределени така: 5 съдии със специализация по гражданско право, 4 съдии със специализация по наказателно право и 1 съдия със специализация по търговско право.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно