Осем души са задържани при мащабна спецакция в Бургас
Операцията се е провела в противодействие на наркоразпространението, кражби и грабежи
Осем души са задържани при мащабна спецакция в Бургас

Мащабна спецакция се провежда в Бургас, снимка: БНТ

Осем души са арестувани при мащабна полицейска операция в квартал "Победа" в Бургас. От Областната дирекция на МВР в града съобщиха, че акцията се е провела в противодействие на разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, офиси на фирми и частни домове, предаде БНТ. В акцията са участвали служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас, специализираните полицейски сили, Първо районно управление и бургаската жандармерия. Задържаните са около 30-годишни. Те са в ареста на Пето районно управление, където се провеждат разпити.

"Продължават процесуално-следствените действия. Лицата ще бъдат задържани за срок от 24 часа, като впоследствие, след като бъдат докладвани в прокуратурата материалите, ще бъдат предприети допълнителни действия за удължаване на срока за задържането им", обясни говорителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева.

В хода на операцията са проверени пет различни места в квартала, като са иззети множество вещи, сред които велосипеди, автомобилни навигации, мобилни телефони, голямо количество хладно оръжие, което най-вероятно е ползвано за заплаха при извършване на грабежите. Установени и иззети са и телескопични палки и битови вещи, чийто произход към момента не може да бъде обяснен от задържаните лица.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно