Окръжната прокуратура в Перник:
Двама министри може да бъдат подведени под отговорност за водната криза
Заключение от проверки показа евентуална безстопанственост и престъпления по служба в МОСВ и МРРБ
Двама министри може да бъдат подведени под отговорност за водната криза

Евентуална безстопанственост и престъпления по служба в две министерства установи прокуратурата в Перник като основна причина за водната криза, стана ясно от заключение на Окръжната прокуратура в града след направени проверки.

Министерството на околната среда (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник. Това се разбира от постановление на прокурор Красимира Минчева от Районната прокуратура в Перник, публикувано в социалните мрежи.

Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за безстопанственост. "С бездействията си министрите на МОСВ и министъра на МРРБ не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имуществото, в резултат на които са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве, респективно преписката съдържа данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 219 от НК", пише в постановлението.

В заключението се посочва още, че Районната прокуратура в Перник ще изпрати преписката на Специализираната прокуратура, която е компетентна да разследва престъпленията по служба на висши държавни служители.

Кризата с водоснабдяването в Перник и областта започна преди почти месец. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главният прокурор Иван Гешев се срещнаха с кмета на града Станислав Владимиров след сигнал до Окръжна прокуратура – Перник за закононарушения при осигуряването на нормално водоснабдяване в града и функционирането на местното ВиК-дружество.

Режимът на водата в областта остава в сила.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Специализирано НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ! НЕ!
|
нерегистриран
15 декември 2019, 14:13
4
0
Може и да не може.
2
Гражданин
|
нерегистриран
14 декември 2019, 18:01
5
0
До коментар [#1] от "Заинтригуван":
Подведени, ама под каква отговорност? Щото отговорности много!

Може някой младши прок. да им направи забележка ,че друг път не бива да правят така.Повече не може.
1
Заинтригуван
|
нерегистриран
13 декември 2019, 17:03
9
0
Подведени, ама под каква отговорност? Щото отговорности много!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно