Обновена  15 яну 14:42
Разследват пожар в къщата на адв. Ирен Савова в Ихтиман
Имотът, на който е изгорял част от покрива, не се обитава постоянно
Разследват пожар в къщата на адв. Ирен Савова в Ихтиман
Районната прокуратура в Ихтиман е започнала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК – палеж, съобщи БНТ.
 
Около 03:20 ч. е получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на адвокат Ирен Савова на ул. "Станоя Балабанов" в гр. Ихтиман.
 
Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са пристигнали незабавно на място и огънят бил потушен. Пострадали лица няма.
 
Извършват се неотложни следствени действия в присъствието на районния прокурор на РП – Ихтиман. Установено е, че имотът не се обитава постоянно. По първоначални данни е изгоряла част от покрива.
 
Това е пореден инцидент, в който името на адв. Ирен Савова бива замесено. Неотдавна се твърдеше, че неизвестни са обикаляли около автомобила й, по-рано около кантората й бяха разлепени некролози на адвокатката, а през 2015 г. юристката обяснява, че е следена.

Висшият адвокатски съвет излезе с декларация по повод пожара в дома на адвокат Савова

 

Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) излезе с декларация във връзка с пожара на адвокат Ирен Савова.

 

От Съвета изразяват подкрепа към колегата си и настояват за бързо и ефективно разследване по случая. „Като изразява своята подкрепа към Ирен Савова, Висшият адвокатски съвет настоява българската държава, в лицето на Министерството на вътрешните работи и прокуратурата, да използва целия си ресурс, за да се установят незабавно причините за пожара. И ако предположенията за умишлен палеж се потвърдят, виновниците и евентуалните им поръчители, да бъдат наказани с цялата строгост на закона!“, пише в декларацията на ВАдвС.

 

„За нас защитата на адвокатската общност е всъщност защита на цялото общество. Като декларираме своята непримиримост и готовност да отстояваме докрай правото на защита на българските граждани и в частност на българските адвокати заявяваме, че пoceгaтeлcтвoтo въpxy здpaвeтo, живoтa и имуществото нa вcяĸo чoвeшĸo cъщecтвo e нeдoпycтимo и заслужава справедливото ни възмущение“, пишат още от адвокатурата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно