Задържаха двама непълнолетни за блудство с 8-годишно момче в София
От държавното обвинение ще поискат най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража"
Задържаха двама непълнолетни за блудство с 8-годишно момче в София

Две момчета на 14 и 15 години са задържани за блудство с 8-годишно момче от кв. "Христо Ботев", съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Те са задържани за 72 часа, а от държавното обвинение ще поискат да бъде постановена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

В началото на тази седмица на официалната електронна поща на обвинението е постъпил сигнал от медия, в който се съдържал и видеофайл. "След анализ на видеофайла се установи, че същият съдържа блудствени действия с малолетно дете", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Сигналът е докладван на Иван Гешев, който е разпоредил спешна проверка. Двете момчета, извършители на блудството, не са криминално проявени. В ход е назначената съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи дали двамата непълнолетни са разбирали какво са направили.

Жертвата е 8-годишно момче от квартал "Христо Ботев". Майката на пострадалото дете е подала сигнал до Първо РУП в столицата на 9 януари тази година и полицията веднага е започнала да издирва извършителите. От Софийска градска прокуратура уточниха, че детето не е изведено от семейството. То е живеело в добра среда.

Издирва се авторът на видеозаписа.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно