Президентът Румен Радев в отговор на СРС-тата от прокуратурата:
Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения
За съжаление, вчера Прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия - "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията", като ги употреби като медийна сензация, смята държавният глава
Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения

Президентът Румен Радев

Въпреки че във вторник от президентството заявиха, че не могат да коментират казуса с Конституционното дело за имунитета на президента, както и разпространените материали от прокуратурата във връзка с конкретното досъдебно производство, станало повод за питането на главния прокурор Иван Гешев, държавният глава Румен Радев даде своя коментар.

"За съжаление, вчера Прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия - "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията", като ги употреби като медийна сензация в запитването си до КС, а в последствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха". Това заяви държавният глава Румен Радев в Техническия университет в Габрово по повод изнесения от прокуратурата запис на разговор между президента и командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков.

"Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата. Както виждате, тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост. Защото от независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България"", допълни държавният глава.

Разследване, при което са използвани специални разузнавателни средства (СРС) и е записан разговорът между двамата, е станало причина главният прокурор Иван Гешев да се обърне към Конституционния съд (КС), стана ясно във вторник.

По-рано в сряда главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата преустановява контактите си с президентството, освен официалната кореспонденция, до произнасянето на конституционните съдии. Делото вече е образувано в КС и очаква произнасяне по допустимост.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно