Специализираната прокуратура съобщи:
Делата срещу Божков вече са две – разследват го и за убийства и изнасилвания
Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на хазартния бос, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като гарантират анонимността им
Делата срещу Божков вече са две – разследват го и за убийства и изнасилвания

Бизнесменът Васил Божков

Специализираната прокуратурата е отделила в две досъдебни производства данните за извършени престъпления от страна на хазартния бос Васил Божков. Това стана ясно от съобщение на държавното обвинение.

Прокуратурата реално е отделила материали от образувано досъдебното производство, касаещо множество престъпни деяния, част от които свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство в качеството на ръководител на организирана престъпна група е привлечен Васил Божков.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

От държавното обвинение съобщиха, че са изискани досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива, както и че се извършва анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

Припомняме, че миналата сряда главният прокурор Иван Гешев съобщи, че срещу бизнесмена са повдигнати 7 обвинение за различни тежки престъпления, като самият Божков бе обявен за издирване, включително и от Интерпол. В петък, късно вечерта Гешев оповести, че по непотвърдена информация милиардерът е задържан в Обединените арабски емирства, а данните за това пристигнаха по официалните канали още на следващия ден. Все още няма окончателен отговор дали властите в Обединените арабски емирства ще екстрадират в България Васил Божков. Главният прокурор Иван Гешев обаче заяви: "Ще направим всичко възможно да си приберем поредния български олигарх".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Търсим удобни свидетели, а?
|
нерегистриран
05 февруари 2020, 09:21
5
-2
Защо не попитат Александър Ваклин и Бисер Лазов, те със сигурност ще ударят едно рамо на Главния Прокурор. Пък и вече са загряли, знаят как да сътрудничат в подобни ситуации 🤣
(И не трийте коментара пивече! Пак ще си го напиша!)
1
Борнео
|
нерегистриран
04 февруари 2020, 20:00
10
-4
Да попитат Бисер Лазов, той вече е загрял с КТБ.:)
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно